ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για τον γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών: Όχι τώρα, κάθε πράγμα στον καιρό του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση να θα προωθήσει ρύθμιση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ερώτηση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών δέχθηκε στη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ουσιαστικά ότι το θέμα είναι πρόωρο και ότι κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται στον καιρό του… Αλλά προηγουμένως είχε απαριθμήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει πάρει η παρούσα κυβέρνηση για τον ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Θυμίζοντας την κατάργηση των θεραπειών μεταστροφής, την κατάργηση της δωρεάς αίματος από τους ομοφυλόφιλους, ενώ σημείωσε και το γεγονός ότι στην κυβέρνηση μετέχουν πρόσωπα που δεν έχουν κρύψει τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Αναφέροντας τον οικονομικό του σύμβουλο Αλέξη Πατέλη αλλά και τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

“IN_AND_OUT

Σε άλλη ερώτηση για τις γυναικοκτονίες και αν προτίθεται η κυβέρνηση να περάσει τον όρο στον Ποινικό Κώδικα, ο πρωθυπουργός είπε ότι αποδέχεται τον όρο, αλλά δεν θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει νομική κατοχύρωση, αφού δεν νομίζει ότι η γυναικοκτονία είναι πιο απεχθής πράξη από τη δολοφονία ενός παιδιού ή ενός ηλικιωμένου.

Η δήλωση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και τις γυναικοκτονίες

“Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει εθνική στρατηγική για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Καταργήθηκε, πχ η απαγόρευση αιμοδοσίας, καταργήσαμε θεραπείες μεταστροφής, ρυθμίστηκε το ζήτημα των επεμβάσεων σε intersex βρέφη. Για πρώτη φορά άτομα που ανοικτά είναι ομοφυλόφιλα συμμετέχουν σε ελληνική κυβέρνηση. Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται από κεντροδεξιά κυβέρνηση. Υπάρχει ήδη νομική κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης. Για τον πολιτικό γάμο, κάθε πράγμα στον καιρό του.

Mechanical Solutions

Αποδέχομαι τον όρο της “γυναικοκτονία”. Γιατί θέλω να προσδιορίσω ότι αυτά τα εγκλήματα, αυτά που τα κρύβαμε κάτω από το χαλί, πρέπει να αποκτήσουν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό ο οποίος δεν πρέπει όμως να αποκτήσει ιδιαίτερη και ξεχωριστή νομική κατοχύρωση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μία γυναικοκτονία είναι πιο απεχθής από δολοφονία ενός παιδιού ή ηλικιωμένου. Ναι, να χρησιμοποιούμε τον όρο γιατί αυτό επιβάλλει το σπάσιμο της σιωπής γύρω από εγκλήματα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά”.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button