ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Δεν θα πάμε σε νέο lockdown»Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο  πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη χώρα μας δεν θα υπάρξει νέο lockdown. «Περιμέναμε την αύξηση, καθώς ανοίξαμε οικονομία και τουρισμό. Πήραμε πρόσθετα μέτρα σε συνδυασμό με τα βασικά και ελπίζουμε πως θα διατηρήσουμε τα κρούσματα σε αριθμό που μπορούμε να διαχειριστούμε. Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για τα ελληνοτουρκικά, ανέφερε: «Έχουμε παρατηρήσει από προηγούμενα χρόνια αύξηση στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Υπάρχει διαφωνία για τα όρια στις θαλάσσιες ζώνες. Αυτό που τους λέμε ανοιχτά είναι να κάτσουμε να συζητήσουμε σαν πολιτισμένοι γείτονες κι αν δεν συμφωνήσουμε, να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε μεμονωμένες κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας και την αποστολή, όχι μόνο ερευνητικού, αλλά και πολεμικών σκαφών σε αυτή. Υπάρχει ρίσκο με την αυξανόμενη ένταση από την πλευρά της Τουρκίας και την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε ένα περιστατικό με την σύγκρουση δυο πλοίων. Δεν είμαστε αυτοί που ψάχνουμε την ένταση και το μήνυμά μας στην Τουρκία είναι απλό: σταματήστε τις προκλήσεις κι έλατε να συζητήσουμε πολιτισμένα».

Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά στην εκπομπή του δικτύου. Παρακολουθείστε εδώ:

swell adv 2021

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/741573753292240/

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button