ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: 40.000 άτομα έφτασαν το τελευταίο 4μηνο στην ΕλλάδαΩστόσο, εκτός της μεταναστευτικής κρίσης, η κυβέρνηση καλείται να βρει και λύση στις οργισμένες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι κατηγορηματικές στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Γιαννιτσά όπου ομάδα κατοίκων έστησε «μπλόκο» προκειμένου να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι οι ξενοδόχοι παρουσιάζονται θετικοί στην φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, ωστόσο αρκετές είναι οι φορές που αναγκάζονται να υποκύψουν μπροστά στις απειλές των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.Την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί πλέον λόγω των μαζικών αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, αποτυπώνουν και τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι το τελευταίο 4μηνο στην Ελλάδα έφτασαν 40.000 μετανάστες.

Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν θα πρέπει να θεωρηθεί υπερβολή, εν λάβουμε στα υπόψιν και τις δομές των ελληνικών νησιών που ξεχειλίζουν. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί ο προσφυγικός καταυλισμός στη Μόρια της Λέσβου, όπου πλέον «βράζει», αφού απαριθμεί περισσότερα από 15.000 άτομα.

Την ίδια ώρα όμως, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν και οι αντιδράσεις κατοίκων στα νησιά που ασφυκτιούν λόγω της μεταναστευτικής κρίσης και ζητούν άμεση αποσυμφόρηση.

Στην Κω, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος του νησιού απέκλεισαν το λιμάνι, προκειμένου να μην αποβιβαστούν από πλοίο πρόσφυγες και μετανάστες, που μεταφέρονταν από άλλα νησιά.

Ο δήμαρχος της Κω, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί να συνεχιστεί εκεί η μεταφορά προσφύγων.

Από την άλλη, στη Λέρο οι κάτοικοι απειλούν με κινητοποιήσεις, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στο νησί. Ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας τόνισε ότι πλέον υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των μεταναστών, αφού πολλοί από αυτούς κοιμούνται στην παραλία.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.
Back to top button
Close
Close