ΕΛΛΑΔΑ

Με αεροπορική επίδειξη F16 θα γιορτάσει η 115 ΠΜ

F-16 της ομάδας «Ζευς» αναμένεται να… σκίσει τον ουρανό του Ηρακλείου, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, προκειμένου να τιμήσει την γιορτή του πολιούχου, Άγιου Μηνά.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί για τον πολιούχο του Ηρακλείου, Άγιο Μηνά, η Περιφέρεια Κρήτης προσκάλεσε την Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να πραγματοποιηθεί αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 «Ζευς».

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τιμώντας παράλληλα τον προστάτη της αεροπορίας Μιχαήλ Αρχάγγελο, αποδέχθηκε την πρόταση και θα συμμετέχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F16 και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη.

Την προγραμματισμένη αεροπορική επίδειξη (https://www.haf.gr/demoteam/omada-aeroporikon-epideikseon-memonomenou-aeroskafous-f-16-zefs/programma-emfaniseon/) αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες Ηρακλειώτες από την περιοχή του Καράβολα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής στο χώρο θα βρίσκονται πιλότοι της ομάδας «Ζευς» για γνωριμία και ενημέρωση του κόσμου ενώ στη μία περίπου το μεσημέρι θα ακολουθήσει η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους.

«Η ηγεσία της Περιφέρειας εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πολεμική Αεροπορία για την αποδοχή της πρότασης, όπου με την προγραμματισμένη εναέρια εκδήλωση θα αποδοθεί τιμή από την Αεροπορία στον εορτάζοντα πολιούχο Άγιο Μηνά, αλλά παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν μια σπουδαία αεροπορική επίδειξη, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα και το αξιόμαχο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close