ΕΛΛΑΔΑ

Λογική Καμμένου: Όταν ψήφιζαν μνημόνια ήταν γερμανοτσολιάδες, τώρα που δεν ψηφίζουν είναι αποστάτες

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, είπε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρκετά ισχυρή, χωρίς να αποκλείσει ότι θα αυξηθεί. Όπως είπε θλίβεται για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Νέα Δημοκρατία. Πρόσθεσε στην εκτίμηση αυτή ότι «καραμανλικοί και άλλοι βουλευτές» θα στηρίξουν την κυβέρνηση και, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά αποστασία. «Αποστασία θα ήταν αν (ο βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίσει) άλλαζε την πολιτική του γραμμή», είπε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να στηρίξουν την χώρα.

Στη συνέχεια σημείωσε μάλιστα ότι οι πολίτες «στο καφενείο, στην γειτονιά» που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήξεραν ότι υπάρχει συμφωνία με προαπαιτούμενα. «Αν η ΝΔ απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά και όσους έφερε από το ΛΑΟΣ, μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη», είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που υπήρχε για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης, «αν ο κ. Μεϊμαράκης είχε απαλλαγεί από τους Σαμαρά, Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και τους Μπαλτάκους».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι θα μπορούσε να υπάρχει συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ «αν η κ. Γεννηματά είχε απαλλαγεί απο τον Ευάγγελο Βενιζέλο». Στην παρατήρηση ότι για οποιαδήποτε μορφής συνεργασία «για τους άλλους, οι ΑΝΕΛ είναι το εμπόδιο», είπε πως «αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός πως δεν επιθυμεί άλλο την συνεργασία μαζί μας, εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες (σ.σ πολιτικοί)».

Πάντως, ο ίδιος διασαφήνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η επικράτηση των προσωπικών απόψεων του κ. Φίλη, ή αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία, ή παροχή ασύλου στον Ευ.Βενιζέλο για τα υποβρύχια ή συνεργασία με την «ΝΔ του Σαμαρά», ή οποιοδήποτε κουκούλωμα σκανδάλων, ο ίδιος φεύγει.Σε ερώτηση για το τι θα πράξει αν ο κ. Τσίπρας του πει πως «οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν βγαίνουν», είπε «αν είναι να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα “γίνουν πλακάκια” για να καλυφθούν υποθέσεις, εγώ δεν μένω».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, κατέθεσε στην συζήτηση πρόταση για αύξηση των εισφορών και των εργοδοτών και των εργαζομένων – περίπου 1% εκατέρωθεν – ενώ σε ότι αφορά τα «9 σημεία» που πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είπε οτι «κάποια από αυτά έχουν λογική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close