Δευτέρα, 19 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑLockdown: Πάμε για παράταση στην... παράταση

Lockdown: Πάμε για παράταση στην… παράταση

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Στο διάγγελμα που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Νοεμβρίου, είχε ανακοινώσει πως το lockdown στην χώρα θα έληγε στις 30 Νοεμβρίου. Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας και η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, δεν επέτρεψε την άρση του.

Έτσι, ο Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη ανακοίνωσε την παράτασή του για ακόμα μία εβδομάδα. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην… παράταση, δείχνει αρκετά πιθανό με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα.

Η πίεση στο ΕΣΥ

mechanical adv 2021

Μπορεί τα κρούσματα να παρουσιάζουν μείωση, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων και των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους, παραμένει εξαιρετικά υψηλός, καθώς χθες μετρήσαμε 101 θύματα της φονικής πανδημίας.

apostolakis adv 2

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά υπάρχουν 17 περιοχές (εκτός φυσικά της Θεσσαλονίκης) που είναι στο… κόκκινο και πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή. Αυτές είναι οι: Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο, Καβάλα και Τρίκαλα. Σε αυτές το επιδημιολογικό φορτίο φαίνεται πως υπερβαίνει πολύ τον μέσο όρο και έχει χτυπήσει… συναγερμό.

Οι οριστικές αποφάσεις

Η κατάσταση αυτή λοιπόν έχει βάλει το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τους ειδικούς σε σκέψεις σχετικά με το πότε θα γίνει η άρση του lockdown. Οι εισηγήσεις για παράταση ακόμα μίας εβδομάδας, αυξάνονται και πλέον το ενδεχόμενο η χώρα να μείνει σε… αναστολή μέχρι και τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου πλέον φαντάζει αρκετά πιθανό.

Οριστικές αποφάσεις πάντως θα παρθούν μέσα στην εβδομάδα. Κυβέρνηση και ειδικοί, θα εξετάσουν τα στοιχεία που έχουν και την πορεία της επιδημίας και θα οριστικοποιήσουν τον οδικό χάρτη για το ξεκλείδωμα των λουκέτων.

Παρά το γεγονός οτι πλέον υπάρχουν εισηγήσεις ακόμα και για να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα, όλα δείχνουν οτι η πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, παραμένει η 7 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, ενώ η κατάσταση με την εστίαση παραμένει ρευστή, όσον αφορά την ημερομηνία και τον τρόπο ανοίγματος.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble