ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο | Επανέρχεται το click away ή rapid test για τα ψώνια των ανεμβολίαστων;

Σε περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν αποκλείεται να δούμε click away για τους ανεμβολίαστους.Μπορεί αυτή τη στιγμή, έχοντας ανακοινωθεί όλα τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους, να μην συγκαταλέγονται ούτε καν να υπάρχουν σαν σκέψεις μέτρα στο λιανεμπόριο που θα περιορίζουν τους ανεμβολίαστους πολίτες ωστόσο, σε περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν αποκλείεται να δούμε νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αυτή τη φορά στον τρόπο που θα ψωνίζουν.

Τέτοιοι περιορισμοί μπορεί αν είναι υποχρεωτικά rapid test και για το λιανεμπόριο ή επαναφορά του click away, σύμφωνα με ρεπορτά του Open, αυτή τη φορά όμως μόνο για μη εμβολιασμένους πολίτες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα των διακοπών καθώς οι εκδρομείς αφήνουν πίσω τουριστικούς προορισμούς, που είναι ήδη επιβαρυμμένοι επιδημιολογικά και επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, που σημαίνει οτι η ενισχύεται το ενδεχόμενο της διασποράς.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση άλλωστε, επαναφέρει τα δωρεάν self test για ανεμβολίαστους πολίτες και συστήνει σε όλους να κάνουν.

swell adv 2021

Αναλυτικότερα, ανακοινώθηκε η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο self test από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos
  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ


Σχετικά άρθρα

Back to top button