ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα | Η Ελληνική πόλη με τις περισσότερες καφετέριες σε αναλογία κατοίκων

Με περισσότερες από 1.600 καφετέριες για τους 162.591 κατοίκους που ζουν εκεί, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή αυτή η ελληνική πόλη ανεπτυγμένη σχέση με τον καφέ. Έτσι προκύπτει και ο χαρακτηρισμός της ως «η πόλη του καφέ». Ο λόγος για τη Λάρισα που συγκεντρώνει από μικρές καφετέριες της γειτονιάς, μέχρι και μεγάλες αλυσίδες.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι από τη Λάρισα έκαναν το ντεμπούτο τους μεγάλες καφετέριες που αποτέλεσαν τα success stories των τελευταίων ετών. Η Λάρισα αποτελεί την ελληνική πόλη με τις περισσότερες καφετέριες σε λειτουργία αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων της. Επισκεπτόμενος κανείς την πόλη θα βρει πραγματικά ο,τι ταιριάζει στα δικά του γούστα. Μικρά παραδοσιακά καφενεία, σύγχρονες καφετέριες, θεματικά καφέ και καφέ-εστιατόρια. Κοινό χαρακτηριστικό τους ότι είναι όλα προσεγμένα και φτιαγμένα με γούστο και ιδιαίτερη αισθητική.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι καφετέριες σε αυτή την ελληνική πόλη δεν απευθύνονται μόνο στους φοιτητές, όπως συμβαίνει αλλού, αλλά σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορείς να κάτσεις για καφέ όλες τις ώρες της μέρας είτε σε πιο χαλαρά μαγαζιά είτε στα πιο κοσμικά. Καφές στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο Αρχαίο Θέατρο, στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή και στις παρόδους του. Ελληνικός, εσπρέσσο, φίλτρου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστείς και θες. Η Λάρισα έτσι κι αλλιώς είναι η ελληνική πόλη που έχει αναπτύξει την τέχνη του καφέ όσο καμία άλλη.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, στην πόλη φτάνουν και απολαμβάνουν τον καφέ τους και τουρίστες τότε το συμπέρασμα είναι εντυπωσιακό. Σκέψου ότι μαζί με τους επισκέπτες, στην πόλη βρίσκονται κατά μέσο όρο πάντα 200.000 άνθρωποι. Στην Λάρισα έχει δημιουργηθεί μια καφετέρια για κάθε περίπου 120 ανθρώπους. Δεν το λες και λίγο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι έχει συζητηθεί αρκετές φορές η δημιουργία ενός επίσημου φεστιβάλ στην πόλη με βάση τον καφέ. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ελληνική πόλη ξέρει πολύ καλά το θέμα του καφέ.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button