Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΛαϊκές αγορές | Οι παραγωγοί αποκτούν e-shop και δυνατότητα delivery

Λαϊκές αγορές | Οι παραγωγοί αποκτούν e-shop και δυνατότητα delivery

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους οι επαγγελματίες πωλητές που διαθέτουν χώρους αποθήκης στην έδρα τους και για το διάστημα που διαθέτουν άδεια δραστηριοποίησης σε λαϊκή αγορά.

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα στους ίδιους να παρέχουν υπηρεσίες διανομής κατ’ οίκον (delivery) των προϊόντων τους. Αυτό είναι ένα μόνο από τα βήματα εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών που επιχειρούνται με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων – Δίνουν τέλος στο lockdown;

mechanical adv 2021

Ειδικότερα, οι βασικές αλλαγές εκτός από τις προαναφερθείσες που επέρχονται στο καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου

apostolakis adv 2

Ανάπτυξης είναι οι εξής:

-Εισάγονται τρεις νέοι τύποι λαϊκών αγορών:

Α. Υπαίθρια αγορά, παρασκευής και πώλησης έτοιμου φαγητού και ποτών επί του δρόμου (Street Food Market) σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους.

Β. Πρότυπη λαϊκή αγορά δηλαδή που λειτουργεί με σταθερές υποδομές, κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά των σημείων πώλησης (π.χ ομοιόμορφοι πάγκοι)

Γ. Αγορά ειδικού σκοπού, δηλαδή υπαίθρια αγορά σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη ή κατά τόπο Περιφέρεια , με επταήμερη λειτουργία με μεικτό χαρακτήρα πώλησης ειδών (εδώδιμα και μη προϊόντα).

Διαβάστε επίσης: Εργασιακά | Τι αλλάζει σε 8ωρο, υπερωρίες, απεργίες και γονικές άδειες

-Επιτρέπεται η ίδρυση νομικού προσώπου με απόφαση του δήμου ή της Περιφέρειας που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς , το οποίο αναλαμβάνει εν συνόλω τις αρμοδιότητες του φορέα λειτουργίας στη διαχείριση αι τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ευθύνης του.

-Για την ορθή λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και την ορθή παρακολούθηση των χορηγούμενων αδειών υπαίθριου εμπορίου, την ανανέωση των στοιχείων αυτών, των διενεργούμενων ελέγχων και την επιβολή και είσπραξη των προστίμων τηρείται ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble