ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση «καταπίνει» τις προσβολές του Σόιμπλε

«Η κυβέρνηση κάθεται σούζα και «καταπίνει» αδιαμαρτύρητα την ειρωνεία και τις προσβολές του Σόιμπλε. Το χειρότερο είναι ότι καταπίνει αδιαμαρτύρητα την πολιτική των μνημονίων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέκος Καλύβης.

Σχετικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός τις δύο προηγούμενες μέρες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι φάνηκε ολοκάθαρα από τον Μπάιντεν και την Λαγκάρντ μέχρι τον Σόιμπλε «ότι η διεθνής ολιγαρχία αντιμετωπίζει την κυβέρνηση Τσίπρα σαν το αγκιστρωμένο ψάρι». Αξιοποιεί την αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος σαν μοχλούς πίεσης για την εξασφάλιση νέων αντιλαϊκών μέτρων».

«Για μια ακόμη φορά το ΔΝΤ και το ευρωπαϊκό κατεστημένο ασκούν ένα μπαράζ εκβιασμών και απαιτούν νέα ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία του ελληνικού λαού μέσα από το ασφαλιστικό, την εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τις δήθεν μεταρρυθμίσεις και το σχεδιαζόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», αναφέρει.

«Δεν υπάρχει οδός διαφυγής από την κρίση εντός των μνημονίων. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα. Η μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων και η επιλογή μιας εναλλακτικής πολιτικής προοδευτικού παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας, η οποία απαιτεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ», καταλήγει η δήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close