ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη | Στα απορρίμματα 100 τόνοι οινοστάφυλα

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ασφυτικά γεμάτες με ποσότητες οινοστάφυλων είναι οι δεξαμενές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, στο οινοποιείο της Αυγενικής.

Την Παρασκευή και το Σάββατο που πέρασαν, το οινοποιείο δέχθηκε πάνω από 4,5 τόνους οινοστάφυλων, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης.

“ΧΡΥΣΟΣ

Όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες, τα μέλη της Ένωσης αναγκάστηκαν να πετάξουν ποσότητες οινοστάφυλων καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για την αποθήκευσή τους αφού δεξαμενές και βυτία είναι ασφυκτικά γεμάτα.

“IN_AND_OUT

“Αναγκαστήκαμε και πετάξαμε περίπου 100 τόνους σταφυλιών στον προαύλιο χώρο στην πίσω πλευρά του οινοποιείου” είπε ο Μύρων Χιλετζάκης και “το κάναμε εμείς για να μην το κάνει ο παραγωγός” συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της  ΕΑΣΗ.

Mechanical Solutions

Σύμφωνα με την εκτίμηση, το κόστος από την ποσότητα που πετάχτηκε ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Κόστος που θα επιβαρυνθεί η ίδια η Ένωση, σε μία δύσκολη περίοδο κατά την οποία προσπαθεί να επιβιώσει.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χιλετζάκης, υπάρχει η εκτίμηση ότι τα σταφύλια που δεν έχουν τρυγηθεί στο νομό Ηρακλείου, αγγίζουν τους 3 με 4 τόνους ενώ απούλητες στις αποθήκες παραμένουν τεράστιες ποσότητες ποιοτικού κρασιού!


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button