ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 1.388 κρούσματα – 549 οι διασωληνωμένοι – 84 θάνατοι

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Παίρνοντας το λόγο η κυρία Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πως έχουμε 1.388 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμος ασθενών σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 549.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την ίδια ώρα, το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 84 άνθρωποι.

Η καθηγήτρια ανέφερε πως η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει το 86%, ενώ στη Θεσσαλονίκη η πληρότητα αγγίζει το 99%, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους».

swell adv 2021

Η ίδια σημείωσε πως παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων «αλλά όχι με τον αριθμό που περιμέναμε. Η διασπορά στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Η συνάθροιση σε σπίτια βάζει σε κίνδυνο την προσπάθειά μας», προειδοποίησε.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τόνισε πως το εμβόλιο όταν έρθει θα είναι ασφαλές ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Ακόμη, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα μέτρα αποδίδουν και σημείωσε πως «πρέπει να ισωπεδώσουμε την καμπύλη».

«Υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι περίπου 400 την ημέρα».

Με τη σειρά του ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως 252 κρούσματα σημειώθηκαν στην Αττική, 300 στη Θεσσαλονίκη, 88 στην Πέλλα, 65 στην περιφέρεια της Ημαθίας και 81 στην περιφέρεια της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι ηλικίες 40 – 65 και άνω των 65 έχουν μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ ο ιός φαίνεται πως χτυπά περισσότερο του 65 ετών και άνω.

Όσον αφορά τα παιδιά, οι αριθμοί παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Για την άρση του lockdown

Με τη σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η απόφαση για την άρση των μέτρων θα παρθεί από την κυβέρνηση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τόνισε πως «για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η υγεία. Ο ιός παραμένει ανάμεσά μας. Η εφαρμογή των μέτρων είναι το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής».

Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει σταθεροποίση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές, αλλά σε άλλες, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, δεν έχουμε την εικόνα που θα θέλαμε, ενώ έκανε αναφορά και στη λειτουργία του συστήματος Υγείας, που πιέζεται.


Σχετικά άρθρα

Back to top button