ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντοπούλου: Ανασυγκροτείται η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσειςΗ πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε τη Δευτέρα πρόταση για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη στις 19:30 σε ειδική ημερήσια διάταξη.

«Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από τις θηριωδίες και τις καταστροφές που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις επί γερμανικής κατοχής από τον σφετερισμό αρχαιολογικών θησαυρών από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά και από το αναγκαστικό δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στο Τρίτο Ράιχ συγκροτούν απαράγραπτη υποχρέωση, χρέος ιστορικό, ηθικό, νομικό και οικονομικό προς το λαό μας, αλλά και προς την ανθρωπότητα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο και τον ελληνικό λαό συνιστά, αναντίρρητα, εθνικό ζήτημα» υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας «την ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων να διεκδικήσουν αυτό το ιστορικό χρέος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close