ΕΛΛΑΔΑ

«Κομμένα» φέτος τα εστιατόρια λέει ο ένας στους 2 καταναλωτές

Ο φόβος του κορωνοϊού λειτουργεί αποτρεπτικά στην επίσκεψη σε μια ταβέρνα, όπως προκύπτει από έρευνα του ΙΕΛΚΑ, με δείγμα 1.050 ατόμων που έγινε τον Μάιο 2020.

Από την έρευνα προκύπτει ότι μία σειρά από συνήθειες που υιοθετήθηκαν λόγω της εμφάνισης της κρίσης της Covid-19 αναμένεται να διατηρηθούν από μεγάλες ομάδες των καταναλωτών. Όσον αφορά την αγορά της εστίασης που ξεκίνησε τη λειτουργία της χθες, το 33% ή 1 στους 3 θα ξεκινήσει άμεσα τη συνήθεια του φαγητού σε εστιατόριο-ταβέρνα, ενώ 17% αργότερα μέσα στον χρόνο. Ενας στους δύο όμως δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020.

caffeine adv2020b

Από εκεί και πέρα:

• Μόλις το 38% του κοινού έχει σταματήσει να φοράει γάντια μία χρήσης κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα, το 11% θα σταματήσει άμεσα και το 13% μέσα στο 2020. 1 στους 3 θα συνεχίσει να φοράει γάντια και το επόμενο έτος.

neratzoulis neo

• Τα ποσοστά για τις μάσκες είναι διαφορετικά. Μόλις το 28% έχει σταματήσει να φοράει μάσκα στα καταστήματα, το 15% θα σταματήσει άμεσα και το 16% μέσα στο 2020. Το υπόλοιπο 41% θα σταματήσει αργότερα.

• Μεγάλη διείσδυση στην καθημερινότητα καταγράφεται για τα αντισηπτικά, με το 30% του κοινού να δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να κουβαλάει μαζί του αντισηπτικά.

• Αξιοσημείωτο είναι ότι 4 στους 10 θα διατηρήσουν την τάση της αποφυγής εξόδου από το σπίτι, ακόμα και το επόμενο έτος, ενδεικτικό της αίσθησης κινδύνου που υπάρχει ακόμα και σήμερα.

Ενδιαφέροντα ευρήματα καταγράφονται σε σχέση με τις προβλέψεις των καταναλωτών όσον αφορά τις διακοπές: 1 στους 4 καταναλωτές (24%) δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές όπως έκανε κάθε χρόνο. 17% ότι θα κάνει διακοπές αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 32% (1 στους 3) δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει. Η πλειοψηφία σε ποσοστό 37% εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, το 16% νωρίτερα από τον Ιούλιο και το 15% αργότερα, μετά το καλοκαίρι, μέσα στο 2020.

Το 30% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές, ενώ ένα 8% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να κάνει διακοπές ούτε το 2021.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button