ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο με Τουρκία

Παραμένει η ένταση και η επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς η Τουρκία  μετά τη navtex με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου, κάνει ένα βήμα παραπέρα στις αξιώσεις της στην ευρύτερη περιοχή.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα μετά τη νέα παράνομη τουρκική Navtex που εκδόθηκε, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πρόκληση από την απέναντι πλευρά, καθώς ήδη καταγράφεται έντονη κινητικότητα του τουρκικού ναυτικού, καθώς φρεγάτες και άλλες μονάδες έχουν αποπλεύσει από τη βάση του Ακσάζ και άλλα λιμάνια της Μικράς Ασίας, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

caffeine adv2020b

Η ελληνική πλευρά έχει ενημερώσει εταίρους και συμμάχους για την τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που βρισκόταν την Τρίτη στην Αθήνα ενημερώθηκε μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είπε στον Χάιο Μάας πως εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από πλευράς ΕΕ Τουρκία θα είναι μονόδρομος. Την ξεκάθαρη στάση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο επανέλαβε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και με απόλυτη ετοιμότητα και βέβαια η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

neratzoulis neo

Να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο κάλεσε εχθές την Τουρκία και το State Department, διά της εκπροσώπου του.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button