Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Κλειδώνει» το άνοιγμα της εστίασης με τραπέζια έξω τον Απρίλιο

«Κλειδώνει» το άνοιγμα της εστίασης με τραπέζια έξω τον Απρίλιο

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ενα βήμα πριν από τη μερική άρση του lockdown είναι η κυβέρνηση, πάντα σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη θα συζητηθεί το άνοιγμα μερικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα του λιανεμπορίου και των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

mechanical adv 2021

Το ερώτημα, όμως, που απασχολεί είναι πότε θα ανοίξει η εστίαση, καθώς ο κλάδος έχει πληγεί δραματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εστίαση αναμένεται να λειτουργήσει τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, αλλά μπορεί – ανάλογα και με τα κρούσματα κορονοϊού και την εικόνα στα νοσοκομεία – τα καταστήματα εστίασης να λειτουργήσουν και λίγο νωρίτερα αλλά μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη | Κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες

apostolakis adv 2

Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες

Ειδικότερα η κυβέρνηση αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως ώστε να σηκώσουν ρολά τα καταστήματα της εστίασης, δηλαδή εστιατόρια και καφετέριες. Όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ανοίξει η εστίαση στα μέσα Απριλίου αλλά μόνο μερικώς σε εξωτερικούς χώρους. Γεγονός που σημαίνει ότι τα τραπέζια θα είναι αραιωμένα στα ανοιχτά καταστήματα που διαθέτουν αυλές ενώ δεν θα λειτουργούν στο εσωτερικό.

Προς ώρας μελετάται τι θα γίνει με όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Είναι μάλιστα πιθανό με βάση τα σενάρια που εξετάζονται στη κυβέρνηση, να επιχορηγηθούν όσοι δεν κατορθώσουν να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους ή να τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν πεζοδρόμια ή άλλους χώρους που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται.

Η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης -περιγράφουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr – έρχεται επειδή ασκείται ισχυρή πίεση στην κυβέρνηση από τον κλάδο της εστίασης ενώ και τα μειωμένα κονδύλια που μπορεί να διαθέσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο, συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πάντως, μεγάλο πρόβλημα είναι τα catering και τα κτήματα γάμου και βάπτισης, με την κυβέρνηση να πρέπει να πάρει αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: Lockdown | Χαλάρωση των μέτρων – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Πότε και πώς θα ανοίξουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, αύριο Τετάρτη, συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για να επανεκτιμήσει  τα μέτρα που είναι σε ισχύ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Παρότι τα κρούσματα του κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ δεν παρουσιάζουν μείωση και η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της χώρας είναι έντονη, η οικονομία πρέπει να επανεκκινήσει και σταδιακά η κοινωνία να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Έτσι η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν οδικό χάρτη εξόδου από τους περιορισμούς, λαμβάνοντας υπόψιν και την κόπωση του κόσμου, εξαιτίας των παρατεταμένων lockdown, η οποία έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος είναι το εξής: 

Οσον αφορά τα επόμενα βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτό θα γίνει αρχικά σε δύο φάσεις:

  • Στις 22 Μαρτίου θα ανοίξει πιθανότατα το λιανεμπόριο με την διαδικασία του click away και τα κομμωτήρια
  • Στις 29 Μαρτίου θα ανοίξουν τα καταστήματα, τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να επισκέπτονται για διάστημα 3 ωρών με sms στο 13032
zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble