Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚικίλιας | Εκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Κικίλιας | Εκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Από σήμερα μπήκε στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο έγινε αποκλειστικά κλινική για περιπτώσεις Covid – Από αύριο ενεργοποιούνται άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας – Το σύστημα στην Αττική φτάνει στα όριά του, δήλωσε ο υπουργός Υγείας – Και ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης στη μάχη

Στις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία στην Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

mechanical adv 2021

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους

apostolakis adv 2

Πιο αναλυτικά ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Μόνο χθες, είχαμε 185 εισαγωγές στην Αττική. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο έχει 200 κλίνες, σημαίνει ότι κάθε ημέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο.

Το 2019 ξεκινήσαμε με 556 ΜΕΘ και φτάσαμε με τιτάνιες προσπάθειες στις 1.404 και συνεχίζουμε. Όμως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ στην Αττική πριν από ένα μήνα, φτάσαμε στις 369.

Η πληρότητα φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται. Η ένταση που επικρατεί μτις τελευταίες ημέρες, δεν βοηθά καθόλου.

Μπήκε σήμερα στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται αποκλειστικά περιπτώσεις Covid. Από αύριο μπαίνουν και άλλα δύο ιδιωτικά.

Θέλουμε να κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν. Θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ τον μήνα και συν τις υπερωρίες. Όλοι πρέπει να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνουμε.

Οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι αυτές από 20 έως 50 και κάνω έκκληση να πορευτούν μαζί μας.

Σήμερα έχουμε φτάσει να έχουν γίνει 1.082.082 εμβολιασμοί και σήμερα έχουν γίνει πάνω από 24.000 εμβολιασμοί. Το επόμενο άνοιγμα θα είναι για την ομάδα Α των ευπαθών πολιτών και θα γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών».

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας είπε:

«Ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ΕΣΥ, αλλά και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, αλλά και σε κέντρα αποκατάστασης για όσους έχουν αποθεραπευτεί.

Στο κέντρο Φιλοκτήτης, έδωσα εντολή να προχωρήσει η συνεργασία με 50 κλίνες αρχικά, ώστε να προχωρήσουμε στην αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος.

Αυτή η μάχη αλληλεγγύης πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για όλους τους υπόλοιπους, για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πανδημία».

Πατούλης: Οι γιατροί θα δώσουν ηχηρό «παρών»

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι ο ΙΣΑ και ο ίδιος απηύθυνε άμεσα κάλεσα στους ιδιώτες γιατρούς (πνευμονολόγους παθολόγους και γενικούς γιατρούς) να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια. Δήλωσε, δε, σίγουρος ότι οι ιδιώτες γιατροί θα δώσουν ηχηρό «παρών».

Ως περιφερειάρχης ο κ. Πατούλης επανέλαβε ότι η Αττική είναι στο κόκκινο, με κορεσμένες τις μονάδες και τις ΜΕΘ. Η περιφέρεια συμβάλει κάνοντας ευρύτατη ιχνηλάτηση και τεστ για να ανακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας μεταξύ κρουσμάτων.

Ο Γιώργος Πατούλης κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι παρότι στο σημείο αυτό η κατάσταση φαίνεται σκοτεινή, είμαστε πολύ κοντά να βγούμε στην έξοδο από αυτήν την κρίση. Απηύθυνε, τέλος, έκκληση να κυριαρχήσει η ατομική ευθύνη.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble