ΕΛΛΑΔΑ

Κερατέα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Κάηκαν σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Σαρωνικού

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κερατέα κι έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού,Πέτρο Φιλίππου έχουν καεί και σπίτια.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των οικισμών Φέριζα, Ολυμπος, Μόγριζα, ενώ πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Παλαιά Φώκαια. Πριν από λίγο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Σαρωνικού.

caffeine adv2020b

Νωρίτερα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην Φέριζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι’ αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Στο μέτωπο επιχειρούν αυτή τη στιγμή 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, έχουν καεί ήδη κάποια σπίτια και καταβάλλεται προσπάθεια για να μην κινδυνέψουν άλλες κατοικίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

neratzoulis neo
Back to top button