Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαθαρά Δευτέρα | Πέταγμα χαρταετού σε γειτονιές - Τι μήνυμα στέλνουμε στο...

Καθαρά Δευτέρα | Πέταγμα χαρταετού σε γειτονιές – Τι μήνυμα στέλνουμε στο 13033

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα σήμερα χωρίς μετακίνηση εκτός δήμου και χωριά, αλλά με τήρηση μέτρων και πέταγμα χαρταετού με κωδικό 6 στο 13033 πεζοί ή με ποδήλατο σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα των αποστάσεων, της αποφυγής του συνωστισμού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και φυσικά της απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός του δήμου μας.

Δυστυχώς, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επέτρεψε την παραμικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, καθώς τα κρούσματα παρά το lockdown συνεχώς αυξάνονται, το ίδιος και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι ενώ και οι θάνατοι παραμένουν σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα.

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα

mechanical adv 2021

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα.

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα:

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Καθαρά Δευτέρα: Με τι sms στο 13033 θα πετάξετε χαρταετό, τι ώρα ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι τους θα περάσουν οι περισσότεροι πολίτες, ενώ η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο στο κοντινό πάρκο της περιοχής, όπου και θα μπορούν να πετάξουν τον χαρταετό.

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας, το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε και το ωράριο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται μόνο εντός του δήμου διαμονής των πολιτών ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία τους.

Για τον κωδικό 6 έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Συνεπώς όσοι επιθυμούν να βγουν για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού θα πρέπει να το κάνουν εντός των ορίων του δήμου διαμονής τους ή γενικότερα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους, ενδεχομένως σε κάποιο πάρκο στέλνοντας κωδικό 6 στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι το πέταγμα του χαρταετού δεν μπορεί να γίνει εκτός δήμου, καθώς όπως είπαμε η μετακίνηση για άθληση (το sms στο 13033 με τον κωδικό 6 δηλαδή) ισχύει μόνο για να κινηθείτε πεζοί ή με ποδήλατο.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν αλλάζει κάτι με τα ωράρια. Τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Αναλυτικότερα, ανοιχτές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα για τις αγορές της τελευταίας στιγμής, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ που θα είναι κλειστά.

Ανοιχτά θα είναι επίσης, ιχθυοπωλεία για να μπορέσουν όσοι θέλουν να προμηθευτούν έστω και τελευταία στιγμή θαλασσιν΄λα που είναι απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι, οι φούρνοι που ψήνουν από νωρίς τις παραδοσιακές λαγάνες και φυσικά τα μίνι μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, στέλνοντας τον κωδικό 2 στο sms 13033 σε απόσταση 2 χιλιομέτρων στον τόπο κατοικίας τους και με χρονικό περιθώριο δυο ωρών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει μέχρι 22 Μαρτίου

Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου Δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν διευκρινίσεις.

Αναλυτικά:

Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
Στο sms στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
Στο sms στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
Στο sms στο 13033 με κωδικό 4, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Για ποιους λόγους επιτρέπεται να μετακινηθείτε εκτός νομού σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξήγησε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακινήσεις από τη μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη λόγω της Καθαράς Δευτέρας. Εξήγησε πως θα ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή μόνο κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις για τους γνωστούς λόγους.

Οι εξαιρέσεις αυτές αφορούν σε:

 • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
 • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
 • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
 • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
 • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
 • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Σε καθεστώς σκληρού lockdown θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται η Αττική και άλλες 18 περιοχές, ενώ άλλες 8 περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» έως τις 22 Μαρτίου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων ολόκληρης της χώρας, τα οποία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «βαθύ κόκκινο», έχουν ενταχθεί από το πρωί του Σαββάτου, 13 Μαρτίου στις 6 μέχρι και μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου εκτός από τις ήδη γνωστές περιοχές και οι ακόλουθες:

 • οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, καθώς και
 • οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων,
 • o Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,
 • o Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
 • ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι εξής περιοχές:

 • η Περιφέρεια Αττικής
 • οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 • οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας και Φωκίδας
 • της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
 • οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 • η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
 • οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου
 • η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης
 • η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
 • η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου καθώς και
 • ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου
 • ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου
 • ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και
 • ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου
zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble