ΕΛΛΑΔΑ

Καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕΚαταργούνται οι ποινές, για οφειλέτες ατομικών εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με την εφαρμογή του νόμου 4331/2015. O Διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος, σε σχετική εγκύκλιό του, αναφέρει πως, με τις διατάξεις του νόμου παύει να ισχύει η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/1967.

Καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ 2

Επίσης, σχετικά με υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αυτές ανάλογα, αρχειοθετούνται ή απλώς δεν εκτελούνται. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως, «Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές. Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα. Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων (εκκρεμή ένδικα μέσα) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο.

Ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά τη δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται».

Καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ 3

Με τον ίδιο νόμο, αυξάνεται και το όριο παρακράτησης οφειλής από τη σύνταξη, των ασφαλισμένων, από 20.000 στις 25.000 ευρώ.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close