ΕΛΛΑΔΑ

Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος παρουσιάζουν το νέο κόμμα

Ημέρα επίσημων ανακοινώσεων για το νέο «καθαρόαιμο δεξιό» κόμμα είναι η σημερινή, καθώς οι κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, όπου και θα παρουσιαστούν το όνομα και οι βασικές αρχές του νέου σχήματος.

Παρά τις προθέσεις των δύο το νέο κόμμα (ακούγονται τα ονόματα Εθνος, Πατριωτική Κίνηση, κ.ά.) να αποτελέσει τον «συνασπισμό της Δεξιάς», η αυριανή συνέντευξη (ξενοδοχείο Athens Plaza) θα αφορά μόνον τους Καρατζαφέρη ως πρόεδρο και Μπαλτάκο ως γενικό γραμματέα του νέου σχήματος. Η επιλογή έγινε για να οριοθετηθεί η «πολυγλωσσία» στον χώρο και οι όποιες συνεργασίες-εντάξεις να γίνουν συγκροτημένα σε έναν ήδη υπάρχοντα σχηματισμό, που προφανώς θα διασφαλίζει και τα «πρωτεία» για τους ιδρυτές του.

Στόχος του νέου σχήματος, που θα εδρεύει επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου, είναι να απευθυνθεί στην παραδοσιακή βάση της Ν.Δ., η οποία, σύμφωνα με τους ιδρυτές του κόμματος, «προβληματίζεται από την κεντρώα στροφή Μητσοτάκη», αλλά και στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι με αυξανόμενους ρυθμούς απέχουν από τις κάλπες χωρίς να επιλέγουν τους ΑΝΕΛ ή τη Χρυσή Αυγή. Υπ’ αυτήν την έννοια, οι κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος φιλοδοξούν όχι μόνο να εκφράσουν τους πολίτες που σήμερα δεν ψηφίζουν αλλά και να αποσπάσουν ακροατήριο από Ν.Δ., ΑΝΕΛ και Χ.Α.

Οι κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, παρά την κριτική που θα ασκήσουν προς την ηγεσία της Ν.Δ., αναμένεται να καταστήσουν σαφές ότι ουδεμία πρόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν και, σε περίπτωση εκλογών, θα κινηθούν υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης με δεξιό – κεντροδεξιό στίγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close