ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά

Την απόλυτη καταστροφή προκάλεσε στην Άσσο της Κεφαλονιάς, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός»

Όλο το χωριό έχει βυθιστεί κάτω από πέτρες και μπάζα που έχουν κατέβει από τα βουνά. Σπίτια, καταστήματα έχουν καταστραφεί ενώ 40-50 αυτοκίνητα έχουν θαφτεί στην κυριολεξία.

caffeine adv2020b

Μιλώντας στην ΕΡΤ, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι για τρίτη ημέρα είναι χωρίς νερό και ρεύμα και εθελοντές τους φέρνουν τρόφιμα και νερό. Ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο νησί βρέθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δει από κοντά την έκταση των ζημιών.

neratzoulis neo

Ο κ. Χαρδαλιάς έλεγξε με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

asos kefaloni2

asos kefalonia

Back to top button