ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Προβληματίζει τους επιστήμονες η παρατεταμένη καλοκαιρία

Ο ασυνήθιστα καλός καιρός των ημερών δημιουργεί ανησυχία για τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η ξηρασία.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η παρατεταμένη ζέστη στην χώρα μας προβληματίζει τους ειδικούς, που λένε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και της ξηρασίας.

Το 2022 αποχαιρέτησε την Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ήλιο, θάλασσα και θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για αυτή την περίοδο. Η μετακίνηση του πολικού μετώπου από τον Βόρειο Πόλο προς το νοτιότερο σημείο των τελευταίων 60 ετών έβαλε στην κατάψυξη τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά καθυστέρησε τον χειμώνα στην Ευρώπη.

“ΧΡΥΣΟΣ

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων για τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η ξηρασία.

Μερομήνια: Ο καιρός τον Ιανουάριο 2023

Την καλοκαιρία της Πρωτοχρονιάς προέβλεψαν, εξάλλου, και τα Μερομήνια. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι δεν αναμένουμε «ιστορικό χιονιά» στη χώρα φέτος.

“IN_AND_OUT

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα γίνει ακόμη καλύτερος με άνοδο της θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια, καθώς σύμφωνα με τα Μερομήνια έρχονται οι Αλκυονίδες ημέρες. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι διαφωνούν, αφού όπως – λογικά – λένε, για να έχουμε Αλκυονίδες, θα πρέπει να έχουμε χειμώνα – και ο χειμώνας δεν φαίνεται να έρχεται προς το παρόν.

Μετά από ένα διάλειμμα καλοκαιρίας λίγων ημερών, πάντως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Περαιτέρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας, θα υπάρξει στο τέλος του Ιανουαρίου.

Mechanical Solutions

Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα, ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button