ΕΛΛΑΔΑ

Ημερήσιο ρεκόρ με 100.000 εμβολιασμούς – Ξεκινούν τα εμβόλια Johnson & Johnson

Ξεκινώντας την σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «Είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες, η νόσος της Covid 19 είναι ακόμη εδώ. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ως προς τον τρόπο που διασφαλίζουμε τα μέτρα χαλάρωσης έναντι της πανδημίας. Τα κομμάτια ελευθερίας πρέπει να δίνονται με προσοχή: μάσκες, μέτρα υγιεινής, αποστάσεις».

«Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 30-34 και 40-44, δηλαδή στις ενεργές ομάδες του πληθυσμού», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει αισιοδοξία για τους εμβολιασμούς, καθώς σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμένους την ημέρα. Μέσα στο μήνα Μάιο θα έχουμε κάνει 2,3 εκατ. εμβολιασμούς, ενώ έως το τέλος Μαΐου θα έχουμε φτάσει τους 5 εκατ. εμβολιασμούς. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του Ιουνίου οδεύουμε στο στόχο όλοι οι ενήλικες να μπορούν να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγουν τα φροντιστήρια από Δευτέρα 10 Μαΐου για τη Γ’ Λυκείου – Τέλος τα SMS για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου

«Οι εμβολιασμοί είνα ένα δώρο που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε», πρόσθεσε, απευθύνοντας για ακόμη μία φορά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Συνέχισε λέγοντας ότι «σε πείσμα κάποιων, το ΕΣΥ άντεξε και στάθηκε όρθιο στα πόδια του».

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

«Ο εμβολιασμός και το self test είναι τα δύο σημαντικά εργαλεία στη μάχη έναντι της Covid 19», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Θεοδωρίδου: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Από την πλευρά της, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι ξεκινά και στη χώρα μας η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Σημείωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού για μέτρια προς σοβαρή νόσο φτάνει το 66%, ενώ για τις σοβαρές μορφές της νόσου φτάνει το 73%.

Όπως είπε, είναι μονοδοσικό, χρησιμοποιείται σε συνθήκες συντήρησης ψυγείου.

Σχετικά άρθρα

Back to top button