Δευτέρα, 19 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗλεκτρονική ανάδειξη αιρετών στα συμβούλια του δημόσιου τομέα

Ηλεκτρονική ανάδειξη αιρετών στα συμβούλια του δημόσιου τομέα

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας υπάρχει πλέον για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του δημόσιου τομέα, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Επικρατείας Κυριάκου Πιερρακάκη, που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αφορά δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους ΟΤΑ.

Βασικός λόγος για την έκδοση της ΚΥΑ είναι το γεγονός πως λόγω κορωνοϊού και υγειονομικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκαν σε αρκετούς δημόσιους φορείς οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, η θητεία των οποίων έληγε στα τέλη Δεκεμβρίου 2020. Η θητεία των εν λόγω συμβουλίων έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Δίνεται όμως τώρα η δυνατότητα, εάν κάποιος οργανισμός απ’ αυτούς το επιλέξει, σε συνεργασία με τους εργαζομένους, να προχωρήσει σε ηλεκτρονική εκλογή έως και τις 30 Ιουνίου 2021. Εάν πάλι προτιμάται η εκλογή με φυσική παρουσία, μπορεί να προγραμματιστεί για μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων.

mechanical adv 2021

Σε περίπτωση που κάποιος δημόσιος οργανισμός αποφασίσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, μπορεί να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με όνομα «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», που έχει αναπτύξει η ανώνυμη εταιρεία του ελληνικού Δημοσίου «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας Α.Ε.».

apostolakis adv 2

Οσον αφορά τον τρόπο τέλεσης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, προβλέπονται τα εξής: Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας διαρκεί μία ημέρα, από τις οκτώ το πρωί έως και τις επτά το απόγευμα. Ο κάθε εκλογέας θα διαθέτει μοναδικό κωδικό για τη συμμετοχή στις εκλογές. Κάθε μέλος της εφορευτικής επιτροπής δημιουργεί μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ» ένα αυστηρά απόρρητο ατομικό κρυπτογραφικό κλειδί ψηφοφορίας, για το οποίο ευθύνεται προσωπικά για τη διαφύλαξή του από διαρροή ή απώλεια.

Μία τουλάχιστον εβδομάδα πριν από τη διενέργεια των εκλογών, η εφορευτική επιτροπή αποστέλλει σε όλους τους εγγεγραμμένους εκλογείς ένα εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα ενημερώνοντάς τους για τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και δύο ημέρες προ της διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ένα δεύτερο εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει την ακριβή διαδικτυακή διεύθυνση (URL), μέσω της οποίας ο εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία πληροφορία.

Την καθορισμένη ημέρα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο εκλογέας, αφού καταχωρίσει την ψήφο του στο ηλεκτρονικό σύστημα, λαμβάνει μέσω εξατομικευμένου ηλεκτρονικού μηνύματος μια ψηφιακή απόδειξη καταχώρισης ψήφου, η οποία αποτελεί μοναδικό κρυπτογραφικό τεκμήριο της συμμετοχής του στην ψηφοφορία. Εχει προβλεφθεί και δυνατότητα διόρθωσης πιθανού λάθους του εκλογέα, προφανώς λόγω απειρίας στη συγκεκριμένη μέθοδο. Συγκεκριμένα, μπορεί να ψηφίσει περισσότερες από μία φορές και να ληφθεί υπόψη η τελευταία ψήφος.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble