ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στο Σπόρτινγκ για την επέτειο 1 έτους από την ίδρυσή του (pics)

Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο αλλά και παλμό γήπεδο η Φώφη Γεννηματά γιορτάζοντας μαζί με χιλιάδες οπαδούς, μέλη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής τον έναν χρόνο από την ίδρυσή του, έστειλε αποφασιστικό μήνυμα με αποδέκτες τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και αντέχει στο λαϊκισμό αλλά και τις νεοφιλελεύθερες υποσχέσεις σε εκείνους που προβλέπουν την κατασπάραξή του για να επιβιώσουν πολιτικά οι ίδιοι.

«Δεν θα ολοκληρώσουν αυτό που ήθελαν και το βρώμικο ‘89 για την παράταξη»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μπροστά στα χιλιάδες μάτια των οπαδών της δεσμεύτηκε προσωπικά η ίδια ότι δεν θα τους προδώσει και θα δώσει τον αγώνα κόντρα σε εκείνους που επιβουλεύονται τη δημοκρατία χρησιμοποιώντας θεσμούς και Δικαιοσύνη.

Καταχειροκροτούμενη από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της για τον έναν χρόνο ΚΙΝΑΛ από τότε που πρώτο- ξεκίνησε όταν πήρε την πρωτοβουλία για την συγκρότηση του μετώπου και την εκλογή αρχηγού από τη βάση.

«Ένας χρόνος Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Κάθε μέρα και πιο δυνατό», είπε και πρόσθεσε:

«Τολμήσαμε και πετύχαμε. Προχωράμε. Με σεβασμό στην ιστορία μας και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Οι 212.000 συνιδρυτές του κινήματος έδειξαν τη δυναμική που έχει ο νέος φορέας. Δυναμική που ανησυχεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους.

Δεσμεύομαι να κάνουμε πράξη την Εντολή  Ενότητας, εντολή Αυτόνομης Πορείας, εντολή Αλλαγής!

Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να παλέψουμε για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου. Μαζί όλοι εμείς, που πιστεύουμε σε ανοικτή Κοινωνία, αξιοπρέπειας και αξιοσύνης.

Είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη

Η παγκόσμια συγκυρία κρύβει κινδύνους και προκλήσεις.

Στα βόρεια σύνορά μας, ο εθνικισμός βρίσκεται σε νέα έξαρση. Ξυπνούν τα φαντάσματα των Βαλκανίων.

Η  Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας.

Ελπίζω να μην πληρώσει πάλι η χώρα το θολωμένο του μυαλό του κ. Τσίπρα.

Η Ελλάδα οφείλει να στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων.

Σε αυτό οι Έλληνες οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Δυστυχώς με επιλογή και ευθύνη Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αναγκαία εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα του τόπου έχει πάει περίπατο και παρά την επιμονή μας.

Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας.

Γνήσιος πατριωτισμός, μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε βαρίδι της αριστεράς. Μέσα στο γήπεδο του Σπόρτιγκ που έσφυζε από κόσμο, η κα Γεννηματά είπε για τον Αλέξης Τσίπρα:

«Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο Αλέξης Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου Πρωθυπουργού μιας χώρας που βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή της νεότερης ιστορίας της.

Αυτός μεν δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα. Η χώρα, όμως, θα πληρώσει τοις μετρητοίς το τίμημα των επιλογών του.

Το μακεδονικό, το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγματικό, το φορολογικό, το παίγνιο με τους θεσμούς και τη δημοκρατία, το αντίδωρο στη φτωχοποίηση, το εμφυλιοπολεμικό μένος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό.

Ο τάχα «αριστερός» κ. Τσίπρας πιστοποιήθηκε οριστικά, μέσα και έξω από τη χώρα, ως ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών, αλλά, αυτός ο εξυπηρετικός  στους ισχυρούς, πολιτεύεται εσωτερικά, ως ο ελεήμων βασιλεύς των υπηκόων του βασιλείου των επιδομάτων.

Αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.

Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της.

Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς.

Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο».

«Θεατής των εξελίξεων ο Μητσοτάκης»

Στην οξεία κριτική της η Φώφη Γεννηματά έβαλε στο στόχαστρο της και τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού.

«Και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως απαντά;

Κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις.

Αμύνεται με μόνο στόχο να τις διατηρήσει.

Και δεν διστάζει να εγκαταλείψει γι’ αυτό ότι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει.

Έτσι, χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, τοποθετείται σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ένα «ναι μεν αλλά».

Ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Τσίπρα.

Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του Καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του.

Στο όνομα του «σύγχρονου», του «νέου», του «φιλελεύθερου» έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης.

Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας»!

Γι αυτό κινούνται συγκρουόμενοι στο απόλυτο κενό. Και συμφωνούν σε ένα μόνο: στην προσπάθεια τους να λεηλατήσουν και να εξαφανίσουν την παράταξη μας. Ε λοιπόν τους απαντάμε: Το ξανακάνατε και αποτύχατε!».

Για τη σκανδαλολογία

«Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε  το «βρώμικο ‘ 89» ματαιοπονεί.

Στο προεκλογικό οπλοστάσιο της Κυβέρνησης, η σκανδαλολογία είναι στην πρώτη γραμμή. Τώρα πια χρησιμοποιούνται και τα fake news.

Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!

Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού.

‘Όμως η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι  τυφλή και όχι μονόφθαλμη.

Αλήθεια κ. Τσίπρα:

Ποιος έφτιαξε τους νόμους για να πηγαίνει κάθε υπόθεση υπαρκτού ή μη σκανδάλου στη Δικαιοσύνη; Ποιος έστειλε κάθε υπόθεση με το που έβλεπε το φως της δημοσιότητας στον εισαγγελέα; Ποιος διέγραψε από μέλη του κόμματος του όσους φέρονται να εμπλέκονται προκαταβολικά; Εμείς, και με όλους εσάς απέναντι .

Και αντίθετα:

Ποιος εισαγγελέας κινήθηκε για τις πρωτοφανείς καταγγελίες μέσα στο ίδιο το Υπουργικό σας Συμβούλιο , όταν εσείς ο ίδιος έπρεπε να στείλετε τα πρακτικά στη Δικαιοσύνη;  Ποιος αρνήθηκε να εντάξει  τις δυο κρίσιμες περιόδους της ΝΔ (2004-2009) και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (2015-2018) στον έλεγχο  τους, όταν αυτές είναι  που πραγματικά προκάλεσαν και συντήρησαν την κρίση;

Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.

Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε  το «βρώμικο ‘ 89» ματαιοπονεί».

Σχέδιο Ελλάδα – Απαίτηση Αξιοπρέπειας

Η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ υπερτόνισε την ανάγκη να αλλάξει σελίδα η χώρα και να ξεφύγει επιτέλους από το κλίμα διχασμού που προωθεί η κυβέρνηση όπως είπε.

«Γέννημα θρέμμα της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να τελειώσει για να γυρίσουμε σελίδα.

Ναι, πρέπει να «φύγουν αυτοί» τόνισε αρκετές φορές και συνέχισε: «Να φύγουν τώρα», όχι όμως για να «έρθουν οι άλλοι».

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του Τσίπρα.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Δεν  περιμένουμε. Καταθέτουμε άμεσα Πρόταση Νόμου στην Βουλή με στόχο:

α) την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τον απεγκλωβισμό της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων από την υπερφορολόγηση και τις πολλαπλές δεσμεύσεις και την αποκατάσταση και διεύρυνση των μέτρων στήριξης των νησιών.

β) τη ενίσχυση της Κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, με την αποκατάσταση αδικιών και την ενίσχυση  της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων και της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών.

Κάνουμε το πρώτο βήμα. Αυτές οι προτάσεις αποτελούν για μας τη βάση για ένα Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου».

Για τις συνεργασίες και την επόμενη ημέρα των εκλογών

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να γίνει παρακολούθημα κανενός. Για αυτό και είπε ότι «αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη».

«Ισχυρίζεται κανείς στα σοβαρά ότι αυτή την πολιτική μπορεί να την εγγυηθεί και να την υπηρετήσει η συνέχιση της πολιτικής Τσίπρα ή η συντηρητική ΝΔ του Μητσοτάκη; Ασφαλώς ΟΧΙ.

Πως λοιπόν εμείς μπορούμε να γίνουμε παρακολούθημα του ενός ή του άλλου πόλου του αδιέξοδου δίπολου των μονομάχων;

Εμείς, μόνο, μπορούμε να την εγγυηθούμε και να την υπηρετήσουμε. Γι αυτό διεκδικούμε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή, για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει δεδομένη Κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού.

Γι αυτό και ξεκαθαρίζω ότι το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε», μετά τις εκλογές, είναι ένα ερώτημα που δεν μας αφορά.

Είναι το ερώτημα της υπαρξιακής αγωνίας των δύο ψευτομονομάχων, που κατασκευάζεται στα εκλογικά μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε εμείς μετά τις εκλογές» είναι η απόδειξη ότι κανένας από τους δύο δεν έχει απάντηση για το πώς πρέπει να πάει η χώρα.

Είναι απόδειξη της εκλογικής τους ανασφάλειας.

Είναι η επίγνωση τους ότι ο ελληνικός λαός ανατοποθετείται. Ότι όλα είναι ανοιχτά.

Γι αυτό, η ανασφάλεια τους και η απελπισία τους έρχεται ως ερώτημα σε εμάς. Απαντούμε στις αγωνίες τους και τις ανασφάλειες τους:  “Αρχίστε να διαβάζετε προσεκτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την Ελλάδα. Γιατί αυτές εσείς θα αναγκασθείτε να ακολουθήσετε και όχι εμείς την δική σας δίψα για εξουσία».

Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη.

Χρέος της παράταξης μας είναι να εγγυηθούμε την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτό θα πράξουμε με συνέπεια- όπως πάντα έκανε η παράταξη μας.

Εμείς με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων.

Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων  δεν θα γίνουμε.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί».

Ισχυρό ναι στην προοδευτική αλλαγή

Κλείνοντας την ομιλία της και καταχειροκρούμενη από τους οπαδούς που διέκριναν στα μάτια της κας Γεννηματά την αποφασιστικότητα για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στον τόπο, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν ισχυρή εντολή στο ΚΙΝΑΛ, ώστε να γίνει «το Κίνημα Αλλαγής καταλύτης των εξελίξεων. Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση».

«Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή. Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.

Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, για μια Άλλη Ελλάδα.

Μια Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά.

Μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.

Είμαστε με όλους αυτούς που απαιτούν.

Να ανακτήσουν το δικαίωμα τους στην Αξιοπρέπεια.

Αξιοπρέπεια για τη ζωή τους, για την πατρίδα.

Είμαστε με όλους αυτούς που ξέρουν ότι χωρίς μια νέα μεγάλη και  ριζοσπαστική αλλαγή δεν μπορεί ούτε ο τόπος, ούτε η ζωή τους να ξεφύγουν από τα δεσμά της κρίσης.

Αυτούς που απαιτούν την Αλλαγή.

Είμαστε με όλους αυτούς που νιώθουν, που ξέρουν ότι η απαίτηση  τους για Αξιοπρέπεια, η απαίτηση τους για Αλλαγή προϋποθέτει πριν και πάνω απ’ όλα μια πραγματική Πολιτική Ανατροπή.

Είμαστε με αυτούς που γνωρίζουν ότι μας αξίζει και μπορούμε, να ζήσουμε καλύτερα».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close