Ελλάδα

Η ΕΒΕ επαναφέρει τα ΤΕΙ με νέα μορφή

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» τα ΤΕΙ επιστρέφουν με νέα μορφή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας με 4ετή προγράμματα ισότιμα με εκείνα των πανεπιστημίων και προσανατολισμένα πια σε νέα σύγχρονα αντικείμενα σπουδών.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι η εισαγωγή σε αυτά θα γίνεται πιθανότατα εκτός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ή και απλώς με εκπτώσεις στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο τρόπος εισαγωγής στα προγράμματα των νέων Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ενώ το ρεπορτάζ του Βήματος αποκαλύπτει ένα ακόμη κρίσιμο σημείο.

Η χωροταξική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων συνδέεται με τον νέο νόμο πλαίσιο για τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας που επισπεύδεται και αναμένεται γύρω στο τέλος του χρόνου.


Παράταση υποβολής προτάσεων

Σε αυτό το πλαίσιο, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε τα ΑΕΙ της χώρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της ότι παρατείνεται η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για τη χωροταξική αναδιάρθρωση τους, καθώς θα τους σταλούν επιπλέον
στοιχεία νια τις αλλαγές που σχεδιάζονται.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Τα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ήδη έχουν προσανατολιστεί προς αστή την κατεύθυνση αντιλαμβανόμενα ότι δεν είναι πλέον δυνατόν τμήματά τους να λειτουργούν ως αυτόνομα προγράμματα χωρίς εισακτέους ή με εισακτέους που εισήχθησαν με πολύ χαμηλές βαθμολογίες.

Όπως είναι γνωστό εφέτος είκοσι δύο τμήματα των ΑΕΙ είχαν εισακτέους κάτω των 10 ατόμων 29 κάτω των 30 ατόμων και 111 τμήματα είχαν πληρότητα μόνο κατά το 50% των θέσεων που έλαβαν από το υπουργείο Παιδείας.


Σχετικά άρθρα

Back to top button