Ελλάδα

Η εταιρεία Rocket προσλαμβάνει 500 riders με συμβάσεις αορίστου

Η μοτοπορεία των ντελιβεράδων σήμερα θα καταλήξει στα γραφεία της efood στο Ν.Ηράκλειο –  Προσλήψεις από την υπηρεσία online παραγγελίας Rocket – «Πού είναι τα εμπόδια που βάζει ο νόμος;» σχολιάζει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Moτοπορεία που θα καταλήξει στα γραφεία της efood στο Ν.Ηράκλειο οργανώνουν τα σωματεία των ντελίβερι στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα 12μμ-16μμ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα αντανακλαστικά της αγοράς έδρασαν γρήγορα μετά τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η απόφαση της efood να μην ανανεώσει τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας 115 riders και αντ’ αυτού τους πρότεινε να γίνουν εάν το επιθυμούν freelancers.

Ως απάντηση στην efood, η Rocket υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού που δραστηριοποιείται πρόσφατα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της αυτήν την εβδομάδα.


Με νόμιμη υπόσταση και γραφεία στην Ελλάδα, η Rocket σκοπεύει να αυξήσει τοπικά το εργατικό της δυναμικό και τον στόλο της, έχοντας ως στόχο να ανοίξει έως και 500 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2021.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, μετά το επιτυχημένο της λανσάρισμα σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία, η Rocket, από τον Ιούλιο του 2021 που έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά μέχρι σήμερα, είδε τον όγκο παραγγελιών της να διπλασιάζεται μέσα σε μόλις δύο μήνες και την δημοφιλία της να αυξάνεται ραγδαία, καθώς η υπηρεσία γίνεται διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερες περιοχές και προάστια της Αθήνας.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε το άνοιγμα των νέων θέσεων εργασίας, τονίζοντας:

«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μια διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!

Η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες.

Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα «τεκμήρια» και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες.

Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι -ιδιαίτερα των ντελίβερι- έχουν ένα νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».


Σχετικά άρθρα

Back to top button