ΕΛΛΑΔΑ

Η αστυνομία «σαρώνει» το διαδίκτυο για αρνητές της μάσκας

Αυστηροποίηση των διαδικτυακών «περιπολιών» επιχειρεί η Ελληνική αστυνομία για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αρνητών της μάσκας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε εγρήγορση για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, προφίλ στα social media και ιστοσελίδων, που προτρέπουν τους πολίτες να μη φοράνε μάσκα γιατί «δεν υπάρχει κορονοϊός».

caffeine adv2020b

Οι «χάκερ» της ΕΛ.ΑΣ. «σαρώνουν» το διαδίκτυο με λέξεις-κλειδιά και ειδικό λογισμικό. Ήδη εδώ και δύο ημέρες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε την ποινική δίωξη όσων τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας και μάλιστα με την ενεργοποίηση του αυτοφώρου σε βάρος τους.

Μέσω της συγκεκριμένης εγκυκλίου, ο Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, απευθύνεται στους εισαγγελείς όλης της Ελλάδας, προκειμένου να ενταθεί η εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό αλλά και να περιοριστεί το κίνημα έναντι της χρήσης μάσκας.

neratzoulis neo

Οι Αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της υποκίνησης κατά των μέτρων περιορισμού της πανδημίας λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο.

Έτσι, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματίσει δεκάδες δικογραφίες για άτομα που μέσω διαδικτύου διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας, προέτρεπαν τον κόσμο να μην υπακούει στα μέτρα που εξαγγέλει η κυβέρνηση και αναρτούσαν υλικό που εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις του νόμου.

Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν μπορεί να «παρατηρεί» κλειστές ομάδες στα social media, μπορεί, ωστόσο, να «σαρώνει» τις δημόσιες αναρτήσεις των χρηστών αλλά και ιστοσελίδες. Παράλληλα, οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε θέση να κάνουν στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό «ανυπάκουων» και υποκινητών.

Σημειώνεται ότι η χρήση των social media από νεαρές ηλικίες «ευνοεί» τη διάδοση της «ιδεολογίας» των αρνητών της μάσκας στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να εντοπίζει «αρνητές», παρά τις προειδοποιήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης για διώξεις σε βάρος τους.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button