ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Απεργία και κλειστά καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου

Tην Κυριακή 8 Μαΐου θα γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά, με τη ΓΣΕΕ να έχει αποφασίσει ομόφωνα τη στήριξη του αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσοντας 24ωρη γενική απεργία για την ίδια ημέρα, για την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ:

«Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου».

Επίσης η συνομοσπονδία διευκρινίζει πως:

«Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης».

Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ καλεί στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ (διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της Πρωτομαγιάτικης διακήρυξής του), που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όλες και όλοι, την Κυριακή 8 Μάη, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση συναυλία αλληλεγγύης «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα»  στην Αθήνα 10 π.μ. στο Σύνταγμα».

Οι συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της χώρας ανακοινώνονται από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα και τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου η συγκέντρωση για την Εργατική πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/5/16 στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close