ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Gazprom: Επανεκκινούν οι ροές φυσικού αερίου μέσω του Turk Stream

Μέσω του Turk Stream γίνονται οι παραδόσεις ρωσικού αερίου προς την Τουρκία και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ρωσικό φυσικό αέριο ρέει ξανά στον αγωγό Turk Stream, από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Μόσχας και Αθήνας).

Σύμφωνα με ενημέρωση της Gazprom, οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα η ροή φυσικού αερίου, που είχε διακοπεί από τις 21 Ιουνίου, να αποκατασταθεί.

“ΧΡΥΣΟΣ

Όπως σημειώνει ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, ο Turk Stream είναι ένας «εξαγωγικός αγωγός» από τη Ρωσία προς την Τουρκία που κινείται κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας. Έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει 31.5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου σε ετήσια βάση.

Μέσω του Turk Stream γίνονται οι παραδόσεις ρωσικού αερίου προς την Τουρκία και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

“IN_AND_OUT

Σημειώνεται ότι εξαρχής η ΔΕΠΑ είχε σημειώσει ότι η διακοπή των ροών μέσω του Turk Stream δεν αναμενόταν να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας καθώς παράλληλα συνεχιζόταν η τροφοδοσία της με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού. Παράλληλα, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, υπάρχουν υψηλά αποθέματα αερίου.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button