ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Ραγκούσης: Το Κίνημα Αλλαγής είναι «πλυντήριο διαφθοράς»

Τελευταία ενημέρωση:

«Το Κίνημα Αλλαγής, έτσι όπως το διαχειρίζεται μετά και την υπόθεση Παπαντωνίου η κα Γεννηματά, είναι πλυντήριο διαφθοράς», ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Χαρακτήρισε δε «αδιανόητο και συγκλονιστικό για τα πολιτικά ήθη της χώρας» πως «η κα Γεννηματά δεν ένιωσε την ανάγκη να κάνει μία δήλωση αποδοκιμασίας και καταγγελίας αυτών των φαινομένων και αυτών των εξελίξεων που αποκαλύπτονται χωρίς καμία πλέον αμφιβολία».

Αναφερόμενος στην προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως «αισθάνθηκα οργή και αγανάκτηση, και προσωπικά και πολιτικά». «Προσωπικά γιατί προέρχομαι από έναν χώρο που δεν του άξιζε να στιγματιστεί από τέτοιες βαρύτατες υποθέσεις διαφθοράς που προκάλεσαν τόσο πρώην σημαντικά στελέχη του, όπως ο κ. Παπαντωνίου, ο κ. Τσοχατζόπουλος κ.ά», προσθέτοντας πως «αισθάνθηκα και πολιτικά μεγάλη ‘τσαντίλα’ γιατί εάν δεν είχε έρθει στην Ελλάδα, αν δεν είχε αποκαλυφθεί η λίστα Λαγκάρντ, η δικαιοσύνη δεν θα μπορούσε να έχει τεκμηριώσει στο βαθμό που έχει τεκμηριώσει αυτήν την βαρύτατη υπόθεση διαφθοράς του Γ. Παπαντωνίου».

Αναφερόμενος στην λίστα Λαγκάρντ, σημείωσε πως «κάποιοι αγωνίστηκαν να μην αξιοποιηθεί, προσπάθησαν να μην αξιοποιηθεί, επιχειρηματολόγησαν δήθεν γιατί δεν μπορούσαν να αξιοποιηθεί και αυτοί ακόμη και σήμερα είναι πρωταγωνιστικά στελέχη, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και ορίζουν και την γραμμή της κας Γεννηματά».

«Στην υπόθεση διαφθοράς Παπαντωνιου δυστυχώς συμπυκνώνονται και συμπεριλαμβάνονται πολύ σοβαρά θέματα που συνεπάγονται βαρύτατη πολιτική ευθύνη και για τον πρωθυπουργό εκείνων των εποχών, που είναι ο κ. Σημίτης αλλά και για την κα Γεννηματά που ακόμη και σήμερα δυο μέρες περίπου μετά την απόφαση των εισαγγελέων και ανακριτών δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να κάνει μία προσωπική δήλωση. Η κα Γεννηματά εκφράστηκε μέσω non paper για τέτοια υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο και το πολιτικό και κομματικό σύστημα της χώρας», συνέχισε.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, «εξηγούν γιατί το ΚΙΝΑΛ και η κα Γεννηματά θα τιμωρηθεί αυστηρά από τους προοδευτικούς πολίτες στις εκλογές που έρχονται», προσθέτοντας πως «κανείς προοδευτικός πολίτης, κανείς Έλληνας φορολογούμενος, κανείς πολίτης που θέλει να ανήκει σε μία ευνομούμενη πολιτεία και σε ένα κράτος δικαίου το οποίο να καθοδηγείται από ένα έντιμο πολιτικό σύστημα, δεν ανέχεται τέτοιους πολιτικούς, όπως η κα Γεννηματά αυτή τη στιγμή πολιτεύεται, δεν ανέχεται να αποκαλύπτεται τέτοια βαρύτατη υπόθεση διαφθοράς και η κα Γεννηματά όπως και ο κ. Σημίτης να μην αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν μία συγνώμη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη ο μεν κ. Σημίτης γιατί ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός ο κ. Παπαντωνίου με δική του επιλογή, η δε κα Γεννηματά για όλη αυτή τη δυσώδη και εξαιρετικά ύποπτη διαχείριση που έγινε στη λίστα Λαγκάρντ μετά το 2010, μέσα στα μνημόνια».

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφεραν πηγές του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Παπαντωνίου, ο κ. Ραγκούσης διερωτήθηκε «πού είναι η αυτοκάθαρση που έκανε η κα Γεννηματά για τη λίστα Λαγκάρντ;» και χαρακτήρισε «πολιτική αθλιότητα» τη διαχείριση του σκανδάλου Παπαντωνίου από το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως «προσβάλει την ιστορία και το ήθος της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, των εκατομμυρίων αυτών αγνών ανθρώπων που υποστήριξαν, ψήφισαν, υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ, δούλεψαν για το ΠΑΣΟΚ ως μέλη, ως στελέχη ως ψηφοφόροι» και πως «δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταπατά κατά αυτόν τον τρόπο το ηθικό ανάστημα αυτού του κόσμου η κα Γεννηματα με αυτή τη διαχείριση που κάνει».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close