Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦρεγάτες Belharra | Οι Γάλλοι υπόσχονται να παραδώσουν ταχύτατα το υπερόπλο

Φρεγάτες Belharra | Οι Γάλλοι υπόσχονται να παραδώσουν ταχύτατα το υπερόπλο

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Την εξοπλιστική πρόταση του Παρισιού για τις φρεγάτες Belharra παρουσίασε στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ο Αλέν Γκιγιού, το «νούμερο δύο» του Naval-Group, ενός από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ναυπηγεία στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Ο Αλέν Γκιγιού υπογράμμισε ότι η γαλλική πρόταση -η αξιολόγηση της οποίας αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα από την ελληνική πλευρά- αποτελεί ολοκληρωμένο συνεκτικό πακέτο, σχεδιασμένο ώστε να απαντά σε όλες τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί από την Αθήνα και παράλληλα προσφέρει τις καλύτερες δυνατότητες με το συντομότερο χρόνο παράδοσης και με πιστοποιημένο κόστος.

mechanical adv 2021

Με αυτό το πακέτο, όπως είπε, η Γαλλία θα διασφαλίσει ότι οι δυνατότητες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα αναβαθμιστούν για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες (αναβάθμιση meco και ενδιάμεση λύση), αλλά επίσης και ότι θα προετοιμαστεί για το μέλλον με 4 φρεγάτες FDI τελευταίας γενιάς, με την πρώτη να παραδίδεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2025, χάρη στην επιτάχυνση του προγράμματος FDA για το γαλλικό ναυτικό.

apostolakis adv 2

Η Ελλάδα γίνεται πανίσχυρη και θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο

Ο κ. Γκιγιού δήλωσε σε Ελληνες δημοσιογράφους στη γαλλική πρεσβεία ότι με αυτό το θαλάσσιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προτείνει η Γαλλία, η Ελλάδα θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο Αιγαίο και θα καταστεί στη θάλασσα πανίσχυρη, αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε απειλή από τρίτη χώρα.

Το Naval Group, που έχει ένα επιτυχημένο ιστορικό περιπτώσεων μεταφοράς τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, θα διασφαλίσει ότι οι φρεγάτες θα κατασκευαστούν με συμπαραγωγή στην Ελλάδα, με σημαντική συμμετοχή της γαλλικής ομάδας. Η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας στη Γαλλία θα εξασφαλίζει την επιχειρησιακή αξιοποίηση για την Ελλάδα στο συντομότερο χρονικό διάστημα, ενώ εγγυάται τη μεταφορά τεχνολογίας για την κατασκευή τριών φρεγατών στην Ελλάδα.

Συμπαραγωγή με Ελληνες επενδυτές σε ελληνικά ναυπηγεία

Ο κ. Γκιγιού δήλωσε ότι οι Γάλλοι συζητούν με Ελληνες επενδυτές οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί τους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ή σε όποιο άλλο ναυπηγείο κρίνει το ελληνικό κράτος, προκειμένου να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη αυτονομία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και σημαντικά οφέλη τόσο για τα ναυπηγεία όσο και για την αλυσίδα εφοδιασμού στην Ελλάδα.

Ο κ. Γκιγιού είπε ότι οι γαλλικές φρεγάτες νέας γενιάς είναι οι πιο σύγχρονες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, είναι εξ ολοκλήρου τεχνολογίας digital και θα διασφαλίσουν κυριαρχία πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας του Αιγαίου για τη χώρα μας.

Οι Γάλλλοι υπόσχονται να παραδώσουν σε χρόνο-ρεκόρ τις φρεγάτες

Ο Γκιγιού είπε επίσης ότι η πρώτη φρεγάτα πρόκειται να παραδοθεί στις αρχές του 2025, η δεύτερη στα μέσα του 2027, η τρίτη στα μέσα του 2028 και η τέταρτη το 2029, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή κανένα άλλο ναυπηγείο στον πλανήτη δεν έχει τη δυνατότητα να παραδώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ένα υπερόπλο όπως οι γαλλικές φρεγάτες.

Σημειώνεται ότι η κοστολόγηση της πρότασης δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή για πολλούς λόγους: Αφενός η φρεγάτα δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, αφετέρου η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη καταθέσει τις πιθανές αντιπροτάσεις της για αλλαγές ή βελτιώσεις, ενώ στο αρχικό κόστος θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα οπλικά συστήματα, οι επιπλέον εξοπλισμοί κ.λπ.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble