ΕΛΛΑΔΑ

Η Φινλανδία γίνεται η 1η χώρα που καταργεί τα μαθήματα στο σχολείο

Ξεχάστε τον πίνακα με τις στήλες των μαθημάτων για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Οι Φινλανδοί, έχοντας ήδη ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο, δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και κάνουν πάλι τη διαφορά: καταργούν τα ξεχωριστά μαθήματα και προτείνουν την εκπαίδευση των παραδειγμάτων και των γεγονότων.

Για παράδειγμα ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα μάθημα που συνδυάζει γνώσεις Ιστορίας, Γεωγραφίας και Μαθηματικών. Αλλά αν κάποιος μαθητής ενδιαφέρεται για τη Γλώσσα σε συνδυασμό με τα Οικονομικά και την Επικοινωνία θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει το μάθημα «Δουλεύοντας σε μία καφετέρια».

caffeine adv2020b

Το σύστημα αυτό θα αφορά σε μαθητές Λυκείου και η γενική ιδέα είναι να αποκτούν σφαιρικές γνώσεις αλλά με έμφαση στους τομείς και τα πεδία που τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

Η πρόταση φέρνει αλλαγές και στον τρόπο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών αφού πλέον θα πρέπει να συν-εργάζονται με μικρές ομάδες, χωρίς θρανία και να έχουν γνώση περισσότερων του ενός αντικειμένων.

neratzoulis neo

Το νέο σύστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button