ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: «Βροχή» δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά (pics)

Το CNA.GR στον Έβρο... με πλούσιο φωτογραφικό υλικό


Τελευταία ενημέρωση:

Νέος γύρος έντασης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο, καθώς μέλη των τουρκικών δυνάμεων που έχουν φτάσει κοντά στα σύνορα, προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψη δακρυγόνων προς την ελληνική επικράτεια, σε μία προσπάθεια να διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Έβρος: «Βροχή» δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά (pics) 2

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανεών, η οποία είχε σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα.

Έβρος: «Βροχή» δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά (pics) 3

Ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανεών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Έβρος: «Βροχή» δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά (pics) 4

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πραγματοποιήθηκαν κοντά στα σύνορα 27 συλλήψεις ενώ απετράπη η είσοδος σε 1.227 πρόσφυγες και μετανάστες.

Απομακρύνονται πρόσφυγες από την Ανδριανούπολη

Πάντως η κατάσταση με τους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στηθεί στην Ανδριανούπολη αρχίζουν να εκκενώνονται σιγά σιγά από κάποιους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βλέποντας ότι δεν έχουν ελπίδες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος επιστρέφουν στις εστίες τους.

Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον μεγάλο άτυπο καταυλισμό του Παζάρκουλε, απέναντι από τις Καστανιές, ο οποίος πλέον φιλοξενεί πέντε με έξι χιλιάδες άτομα.

Ετικέτες

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close