ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμος ο Δένδιας αν ο Τσαβούσογλου θελήσει να πάρει ρεβάνς

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε την ευκαιρία να τα πει κατ' ίδια χθες το βράδυ με τον Τούρκο ομόλογο του στο δείπνο που του παρέθεσε ενώ σήμερα οι δυο θα έχουν συνάντηση αλλά και κοινές δηλώσεις στις 13:30.Μπορεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να έκανε δυο φορές αναφορά σε τουρκική μειονότητα κατά τη χθεσινή (30/05) του ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη εντούτοις στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν με ικανοποίηση το γεγονός ότι η ολιγόωρη παρουσία του στην περιοχή κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, σε υποτονικό κλίμα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις ενώ απέφυγε να επισκεφτεί μέρη που στην Αθήνα είχαν σημειώσει ως «επικίνδυνα» επιλέγοντας να μην ρίξει «λάδι στη φωτιά». Ωστόσο η ελληνική πλευρά δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητες τις αναφορές Τσαβούσογλου σε τουρκική μειονότητα και τουρκικά σχολεία και για αυτό το λόγο ο Νικος Δένδιας έδωσε εντολή να εκδοθεί η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με την οποία καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και χαρακτηρίζει διαστρέβλωση της πραγματικότητας τα όσα είπε ο Τούρκος Υπουργός.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Δένδιας και Μητσοτάκης θα επαναλάβουν σήμερα τις ελληνικές θέσεις στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ενώ θα γίνουν και οι τελικές συνεννοήσεις για τη συνάντηση Μητσοτακη – Ερντογαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε την ευκαιρία να τα πει κατ’ ίδια χθες το βράδυ με τον Τούρκο ομόλογο του στο δείπνο που του παρέθεσε ενώ σήμερα οι δυο θα έχουν συνάντηση αλλά και κοινές δηλώσεις στις 13:30. Εκεί θα φανεί και αν ο Τσαβούσογλου θα επιδιώκει μια ρεβάνς για τα όσα έγιναν στην Άγκυρα ή αν θα κινηθεί σε πιο διπλωματικά ασφαλείς οδούς.

swell adv 2021

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δένδιας είναι προετοιμασμένος καθώς η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι η βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων περνα μέσα από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν μια σειρά από θέματα με το Αιγαίο, το Κυπριακό, τη συνέχιση των διερευνητικών αλλά και τις ευρωτουρκικές σχεσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Με την συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκινάει τη Δευτέρα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 10:15. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης στις 11.00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Tύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13.15.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button