ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Στο τελευταίο σκαλοπάτι η Ελλάδα

Στην αρνητική θέση που καταλαμβάνει η χώρα μας αναφορικά με το εθνικό σύστημα υγείας, καθώς και στις επιπτώσεις για το νευραλγικό τομέα της υγείας, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται Άλλη μια αρνητική κατάταξη επιφύλαξε με την αριστερή πολιτική της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη χώρα μας, αυτή τη φορά όσον αφορά το εθνικό σύστημα υγείας.

Στην ετήσια έκθεση του, ο διεθνής ανεξάρτητος Οργανισμός Health Consumer Powerhouse, που αξιολόγησε 48 δείκτες απόδοσης των συστημάτων υγείας, έδωσε στη χώρα μας 577 βαθμούς (με άριστα το χίλια), κατατάσσοντάς την στην 28η θέση μεταξύ 35 ευρωπαϊκών χωρών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πιο πίσω από τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ισπανία (19η θέση με 695 βαθμούς), η Πορτογαλία (20η θέση με 691 βαθμούς) και η Ιταλία (22η θέση με 667 βαθμούς). Ακόμη και χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ κατατάσσονται σε καλύτερη θέση από τη χώρα μας, όπως η γειτονική FYROM που κατατάσσεται 18η (με 699 βαθμούς) σε σύνολο 35 χωρών.

Επίσης, τονίζεται ότι Δυστυχώς, η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επηρεάζει δυσμενώς και το νευραλγικό τομέα της υγείας με τους Έλληνες πολίτες να μην απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και για τις οποίες φορολογούνται.

Τέλος, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  1. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου για τη βελτίωση της αποδοτικότητας του συστήματος υγείας;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την εξοικονόμηση πόρων και την βέλτιστη αξιοποίηση αυτών; Υπάρχει σχέδιο για αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης υγείας;
  3. Ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει (έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έλλειψη φαρμάκων, ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού) και την παροχή καλύτερων και αποδοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close