Ελλάδα

Εστίαση & ψυχαγωγία | Σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα για εμβολιασμένους και καθήμενους

Υπό νέο καθεστώς θα λειτουργούν σήμερα, Παρασκευή, η εστίαση, οι χώροι ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης. Τα νέα μέτρα προβλέπουν μόνο καθήμενους πελάτες σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας, ενώ στους κλειστούς χώρους- εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα- θα λειτουργούν μόνο ως covid free.

Παράλληλα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων και προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πιο αναλυτικά, η εστίαση, οι χώροι ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης από σήμερα θα λειτουργούν ως εξής: 

– Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.


– Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα μπορούν να λειτουργούν μόνο αμιγώς για εμβολιασμένους και έως το 85% της χωρητικότητάς τους.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

– Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση

– Ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται είτε οικειοθελώς αμιγείς χώροι, είτε μεικτοί.

– Οι ανήλικοι μπορούν να εισέρχονται στους αμιγείς χώρους μόνο με self test και δήλωση γονέα.

Οι κυρώσεις για τους παραβάτες

Για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα νέα μέτρα προβλέπονται πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, για την πρώτη παράβαση οι κυρώσεις είναι: 

– Για τα καταστήματα εμβαδού <200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες

– Για τα καταστήματα εμβαδού>200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες.

Για τη δεύτερη παράβαση, ανεξαρτήτως επιφάνειας, προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Σε περίπτωση τρίτης παράβασης, ανεξαρτήτως επιφάνειας, προβλέπεται προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες.

Παράλληλα, υπάρχουν τρεις νέες σημάνσεις για τα καταστήματα, στο πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Το πρώτο σήμα αφορά τους αμιγείς χώρους (Χώρος Covid Free)

Το δεύτερο είναι για τους μεικτούς εφόσον είναι υπαίθριοι (Μεικτός Χώρος)

Με το τρίτο σήμα ο επιχειρηματίας μπορεί να πληροφορεί τους πελάτες ότι το προσωπικό είναι πλήρως εμβολιασμένο.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button