ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός | Απεγκλώβισε κατοίκους από τη σφοδρή χιονόπτωση

Ερπυστριοφόρα και διασωστικά οχήματα, στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.Ε.Σ, συμβάλλουν όλο αυτό το διάστημα ενεργά

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από τη πρώτη στιγμή της κρίσης που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και κατόπιν εντολής του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, προσέφερε εθελοντές, προσωπικό αλλά και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, προκειμένου να βοηθήσει στις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εντός του Νομού Αττικής και ιδιαίτερα στις περιοχές των Βορείων Προαστίων.

neratzoulis neo

Ερπυστριοφόρα και διασωστικά οχήματα, στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.Ε.Σ, συμβάλλουν όλο αυτό το διάστημα ενεργά τόσο στη χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σφοδρή χιονόπτωση όσο και σε περιπτώσεις απεγκλωβισμού κατοίκων και οχημάτων, προσφέροντας παράλληλα πρώτες βοήθειες και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.

DSC00091

Παράλληλα, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρά τον παγετό και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, πραγματοποιούν καθημερινά νυχτερινές περιπολίες σε όλη την Αττική, εστιάζοντας στις βόρειες περιοχές του Νομού, για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

DSC09987

Ταυτόχρονα, ο Ε.Ε.Σ. συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τη μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και μοναχικών πολίτων, προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Αττικής. Η μεταφορά τους γίνεται με οχήματα του Ε.Ε.Σ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από την COVID-19.

DSC00148

Τέλος, εν μέσω του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε δίπλα στους αστέγους, πραγματοποιώντας την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, δράση ενεργητικής προσέγγισης (streetwork) για την υποστήριξή τους, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, διανεμήθηκαν στους άστεγους συνανθρώπους μας δέματα με ανθρωπιστικό υλικό και τους προσφέρθηκαν ζεστά ροφήματα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις μέρες στη πόλη.
Eleonora Radeva

Ονομάζομαι Ράντεβα Ελεονώρα και είμαι 19 ετών. Κατάγομαι από την Βουλγαρία και είμαι γεννημένη στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Σπουδάζω Παιδαγωγικά Προσχολικής Εκπαίδευσης στον τομέα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος. Τα χόμπι μου είναι κυρίως η φωτογράφιση, το διάβασμα βιβλίων και η γυμναστική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button