ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται το τέλος της δωρεάν τηλεόρασης στην Ελλάδα;

Θέλετε πολυφωνία στην τηλεόραση; Εξελικτικά θα πρέπει να βάζετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Γιατί; Εάν τελικά φτάσουμε στο μαύρο των καναλιών, γιατί προηγείται η απόφαση του ΣτΕ και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων αλλά και νέα ένδικα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν οι χαμένοι αλλά και πιθανώς οι κερδισμένοι που έπεσαν στην παγίδα τζόγου της κυβέρνησης και πλήρωσαν αδρά, τότε το μαύρο δεν θα επηρεάσει μόνο τους χιλιάδες εργαζόμενους αλλά το σύνολο των Ελλήνων.

Και αυτό γιατί τα κανάλια που μέχρι τώρα τα έβλεπε κάποιος δωρεάν, θα αναγκαστούν να πάνε σε συνδρομητικά άρα το μέσο νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί με ένα ακόμα έξοδο! Και με δεδομένο μάλιστα ότι οι νέοι καναλάρχες θα είναι υπό την έγκριση της κυβέρνησης, κάποιος θα θέλει να ακούσει μια άλλη άποψη άρα θα αναγκαστεί να πληρώνει. Εάν μάλιστα πάρουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς δηλαδή της διαφημιστικής πίτας, πως θα βγάλουν τα έξοδά τους τα κανάλια που θα είναι στη Digea;

Με βάση τα δεδομένα αυτά καθίσταται σαφές ότι η συνδρομητική βάση για τις δύο πλατφόρμες, NOVA και OTE TV, εξελίσσεται σε κρίσιμο μέγεθος με αφορμή τη διαδικασία αδειοδότησης, καθώς θα αποτελέσει μία από τις κύριες εναλλακτικές για όσα πανελλαδικά κανάλια ελεύθερης λήψης είτε δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια είτε δεν μετείχαν καθόλου στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη realnews τα δύο συνδρομητικά κανάλια εμφανίζονται σχεδόν… ισόπαλα, ενώ το σύνολο των συνδρομητών ανέρχεται σε 920.000. Συγκεκριμένα, από τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου που δημοσιοποίησε η ΝOVA προκύπτει ότι οι συνδρομητές της είναι 460,252. Με ανακοίνωση του OTE TV στα τέλη Ιουνίου έγινε γνωστό ότι ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών του ανήλθε στους 459,000.

Το περίπου ένα εκατομμύριο συνδρομητών, λοιπόν, ανάγεται σε περίπου 2 με 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους υπόλοιπους;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close