ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το gov.gr: Την επόμενη εβδομάδα η «πύλη» για τις συναλλαγές με το δημόσιο

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται τελικώς να ξεκινήσει τη λειτουργία του -σε δοκιμαστική μορφή αρχικά- το gov.gr, η διαδικτυακή πύλη του ελληνικού Δημοσίου που θα δώσει τη δυνατότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το σπίτι τους.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και με posts στα socialmedia, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για έναρξη σε λίγες για το gov.gr, δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με τον προγραμματισμό που υπήρχε.

caffeine adv 2021

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού και η προσπάθεια που γίνεται για την εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως -σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό- των πολιτών που βρίσκονται στο σπίτι τους.

Αρχικά, η νέα διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου θα είναι σε δοκιμαστική (beta) έκδοση και αξίζει να επισημανθεί πως θα ζητηθεί από τους πολίτες να στείλουν τις παρατηρήσεις τους αλλά και τις προτάσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της πύλης αλλά και τις διαθέσιμες υπηρεσίες.

neratzoulis neo

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι υπηρεσίες που θα είναι αρχικά διαθέσιμες θα περιλαμβάνονται η υπεύθυνη δήλωση, η εξουσιοδότηση, η άυλη συνταγογράφηση καθώς και μία σειρά από πιστοποιητικά.

Το πλάνο είναι οι διαθέσιμες υπηρεσίες να εμπλουτίζονται σταδιακά και με αρκετά γρήγορο ρυθμό.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button