ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται πρόγραμμα στήριξης για παιδότοπους και γυμναστήρια

Πρόγραμμα στήριξης για τα πρώτα έξοδα επαναλειτουργίας τους

Να ανεβάσουν ρολά μετά από πολλούς μήνες, που έχουν παραμείνει κλειστά λόγω της πανδημίας, ετοιμάζονται τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, στο τραπέζι βρίσκεται το άνοιγμά τους τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την Πέμπτη 20 Μαΐου, με την επιτροπή των ειδικών να είναι αυτή που θα δώσει το τελικό «πράσινο» φως.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, η οποία σχετίζεται με ότι θα ανοίξουν αυτές οι επιχειρήσεις «την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού».

Και στα γυμναστήρια αλλά και τους παιδότοπους θα ακολουθηθεί ένα μοντέλο της επιδότησης για τα πρώτα έξοδα επαναλειτουργίας, ανάλογο με αυτό που ακολουθήθηκε στην εστίαση.

Το κεφάλαιο, που θα δοθεί, θα έχει τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και θα είναι κλιμακούμενο, καθώς θα εξαρτάται από το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι συγκριτική βάσει αντικειμενικού κριτηρίου μείωσης του κύκλου εργασιών κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ θα είναι ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Ανάπτυξης, η επιδότηση θα καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης), μέρος του απολεσθέντος κύκλου εργασιών καθώς και θα δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση της απασχόλησης, μόλις οι δραστηριότητες αυτές θα εκκινήσουν εκ νέου.

Αν και τα τελικά ποσό δεν έχουν κλειδώσει ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις να ξεκινούν από 2.000 ή 4.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button