ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα – Πάνω από τους 40 βαθμούςΜια μικρή ανάσα από τις συνθήκες ακραίου καύσωνα αναμένεται να πάρουμε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει και πάλι πάνω από τους 40 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Με ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, οπότε οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους 36-37 βαθμούς (μέγιστες) στη χώρα – κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα – θα ενσκήψει νέος καύσωνας με μέγιστες 40-42 βαθμούς κελσίου. «Πρόκειται για μια φυσιολογική θερμή εισβολή του Αυγούστου» διευκρινίζει ο κ. Καλλιάνος στο iefimerida.gr

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο μετεωρολόγος είχε κάνει λόγο την περασμένη εβδομάδα για ιστορικό καιρικό φαινόμενο, αναφορικά με τον παρατεταμένο καύσωνα που βιώνουμε αυτές τις ημέρες.

Άλλωστε, νωρίτερα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλη η χώρα θα βρίσκεται σε επίπεδο 5, εξαιρετικά υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, εξαιτίας του ακραίου καύσωνα.

swell adv 2021

Από σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περιορισμένη πτώση, παραμένοντας ωστόσο στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, μια τάση που θα διατηρηθεί και την Παρασκευή. Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει την Πέμπτη ως και 42 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ την Παρασκευή η υψηλότερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ανάσα δροσιάς το Σαββατοκύριακο

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Οι μέγιστες τιμές αναμένεται να φτάσουν τους 36 με 37 βαθμούς, σημαντικά χαμηλότερα από την θερμοκρασία που καταγράφεται τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από Δευτέρα

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο κύμα καύσωνα προβλέπεται για την Δευτέρα και ως την Τετάρτη.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ωστόσο προειδοποιεί πως αυτό δεν θα είναι ακραίο, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 με 42 βαθμούς κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Ο κ. Καλλιάνος κάνει μάλιστα λόγο για μια φυσιολογική θερμή εισβολή στα μέσα του Αυγούστου.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button