Ελλάδα

Ερχεται νέα χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους

Νέες ανακοινώσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης οι χώροι που δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν πιο ελεύθερο πλαίσιο, λέγοντας «εκεί η μετάδοση δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση και γι’ αυτό σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του dnews.gr, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους, ιδίως σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι τα εμβόλια έχουν φέρει μία στοιχειώδη επιπέδωση της πανδημίας και σε συνδυασμό με την έναρξη των εμβολιασμών με την τρίτη δόση, θεωρείται από πολλά κυβερνητικά στελέχη αναγκαίο να γίνουν κινήσεις που να θυμίζουν τη ζωή της χώρας στο όχι και τόσο μακρινό 2019

Αύξηση της πληρότητας σε κλειστούς χώρους από το 85% που ισχύει μέχρι σήμερα στο 100% είναι ένα μέτρο υπό εξέταση ενώ ενδεχομένως αυξηθούν και οι επιτρεπόμενοι πελάτες στα σούπερ μάρκετ που σήμερα ισχύει 1 άτομα ανά 9 τ.μ.


Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακοινώσει, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, γενικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας και όποια μέτρα ανακοινώνονται θα αφορούν αποκλειστικά περιοχές με αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button