ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Επαναλειτουργία ΑΕΙ και σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν είναι στην πρώτη γραμμή της φαρέτρας που διαθέτει η κυβέρνηση κατά του στελέχους «Όμικρον», το οποίο αναμένεται να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα έναντι του «Δέλτα» τις πρώτες εβδομάδες του 2022.

Βεβαίως, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα δεδομένα. Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα για άνοιγμα των ΑΕΙ υπό το πρίσμα της υψηλής μεταδοτικότητας της «Όμικρον».

“ΧΡΥΣΟΣ

Συγκεκριμένα, η 23η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα του τρέχοντος σχολικού και ακαδημαϊκού έτους το 2021.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Άρα το διακύβευμα είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που τότε καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και μάλιστα από το στέλεχος «Όμικρον», που μεταδίδεται ευκολότερα σε σύγκριση με το «Δέλτα».

“IN_AND_OUT

«Όχι» στην αναστολή λειτουργίας σχολείων και ιδρυμάτων λέει η κυβέρνηση στην παρούσα φάση – Προβληματισμός στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε για το θέμα των σχολείων ότι «ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας τις πρώτες εβδομάδες του 2022 έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών. Οχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί»

Mechanical Solutions

Ζήτημα επίσης είναι και η λειτουργία των πανεπιστημίων από τις 10 Ιανουαρίου. Ήδη, καθηγητές Ιατρικής εξέφραζαν χθες στην «Καθημερινή» τον προβληματισμό τους, τονίζοντας ότι οι φοιτητές είναι ομάδα υπερ-μετάδοσης και ότι οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή τεστ των φοιτητών είναι υποτυπώδεις, ενώ τα αμφιθέατρα –πλην των εργαστηρίων, όπου η συμμετοχή είναι μικρή– των ΑΕΙ δεν επιτρέπουν την τήρηση των προληπτικών μέτρων (αποστάσεις, εξαερισμός αιθουσών)


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button