ΕΛΛΑΔΑ

Έως 5.000 ευρώ στους επιχειρηματίες εστίασης

Επιδότηση έως 5.000 ευρώ θα πάρουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, προκειμένου να προμηθευτούν θερμαντικά σώματα για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και πρόκειται να διαρκέσει 2 μήνες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τη συγκεκριμένη δράση έχει ήδη εξαγγείλει στη Βουλή εδώ και καιρό ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, όπως είχε πει ο Υπουργός το μέτρο θα έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα αφορά και θερμαντικά σώματα, που έχουν αγοραστεί από τον Φεβρουάριο του 2020.

swell adv 2021

«Δεν πρόκειται για δάνειο, όπως εσείς μου λέτε, είναι επιχορήγηση. Θα είναι λεφτά που θα παίρνουν, για θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου που έχουν αγοράσει οι ίδιοι από τον περασμένο Φεβρουάριο, όχι μόνο γι’ αυτά που θα πάρουν τώρα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Προφανώς και αυτά που θα πάρουν τώρα θα καλυφθούν. Αλλά και για τιμολόγια που θα έχουν κόψει από το Φεβρουάριο του 2020 μέχρι τώρα, εμείς θα πληρώνουμε στον καθένα 100 ευρώ ανά 15 τετραγωνικά, ακριβώς για να μπορέσουν να βάλουν, όταν θα φύγουμε από την καραντίνα, εξωτερικά σώματα θερμαντικά για να μη χρειαστεί να κλειστεί ο κόσμος μέσα και έχουμε νέα αναζωπύρωση», είχε πει χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Η προμήθεια θερμαντικών σωμάτων ίσως δώσει χαραμάδα μερικής επαναλειτουργίας της εστίασης τουλάχιστον σε όσα καταστήματα διαθέτουν εξωτερικούς χώρους καθώς αυτή τη στιγμή η συζήτηση για άρση των μέτρων εστιάζεται στα σχολεία και στο λιανεμπόριο αφήνοντας την εστίαση για το μέλλον καθώς η λειτουργία των εσωτερικών χώρων μπαρ, καφέ και εστιατορίων «τρομάζει» τους λοιμωξιολόγους.

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση είναι κλειστή στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις 3 Νοεμβρίου, πριν την επιβολή καθολικού lockdown το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.


Σχετικά άρθρα

Back to top button