ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοποιούνται τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα για αναίμακτο Πάσχα

Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για ολόκληρη τη χώρα, θα είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, θα είναι αυξημένα τα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, κ.λπ.

Τα συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.Η Τροχαία καλεί τους εκδρομείς να μην οδηγούν όταν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, να σέβονται τα όρια ταχύτητας, να μην κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα, να μην παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη, να φορούν πάντοτε τη ζώνη ασφαλείας στα αυτοκίνητα και τα κράνη στις μηχανές, να τοποθετούν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και να τους φορούν τη ζώνη ασφαλείας κ.ά.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close