ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργοποιείται ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για το μεταναστευτικό


Τελευταία ενημέρωση:

Τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την παροχή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας εξαιτίας των μεταναστευτικών πιέσεων που δέχεται η Ελλάδα στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά της, ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Η βοήθεια εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της Ευρ. Επιτροπής για άμεσα χρηματοδοτικά και επιχειρησιακά μέτρα για την παροχή κρίσιμης στήριξης στην Ελλάδα, με σκοπό τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης στα εξωτερικά σύνορα. Σημειώνουμε ότι την ενεργοποίηση του Ευρ. Μηχανισμού χαιρέτισε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στον Έβρο, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (03 Μαρτίου).

Στο πλαίσιο αυτό άμεσα ανταποκρίθηκαν 13 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία – Τσεχία – Φινλανδία – Σλοβενία – Κροατία – Γαλλία – Γερμανία – Ολλανδία – Δανία – Ρουμανία –Λιθουανία – Πορτογαλία και Βέλγιο), καθώς και η Σερβία και η Νορβηγία, οι οποίες έχουν ήδη προσφέρει στην Ελλάδα περίπου 70.000 τεμάχια ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το κέντρο συντονισμού εκτάκτων αναγκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC – Emergency Response Coordination Center) για τον βέλτιστο συντονισμό άφιξης των αποστολών. Αρκετές αποστολές κ-μ έχουν ήδη αφιχθεί στην χώρα μας, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και οι υπόλοιπες.

Τέλος, η ΓΓΠΠ διοργανώνει αύριο, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00, μια σύντομη εκδήλωση, όπου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας θα ευχαριστήσει τα κ-μ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι των Πρεσβειών των χωρών που απέστειλαν βοήθεια, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, εκπρόσωπος της DG ECHO (Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρ.Επιτροπής), καθώς και μέλη αποστολών που βρίσκονται στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιηθεί στο χώρο της Κεντρικής Αποθήκης του ΠΣ όπου αποθηκεύεται όλη η παρασχόμενη βοήθεια (θέση Ξηροπήγαδο – Μάνδρα Αττικής).

Ετικέτες

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close