ΕΛΛΑΔΑ

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν πιστεύει πως η κρίση θα τελειώσει σύντομα

Οι ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών, για τις πρόσφατες παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, για το αν η ΕΕ θα βγει σύντομα από την κρίση καθώς και για την διόγκωση του προσφυγικού προβλήματος, αναδεικνύονται μέσα από τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου 2017, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα αυτή του Ευρωκοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-27 Μαρτίου 2017 και διεξήχθη από την Kantar Public μέσω προσωπικών συναντήσεων με 27.901 πολίτες της ΕΕ στα 28 κράτη μέλη, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι, «οι υπάρχουσες ανισότητες μεταξύ των κοινωνικών τάξεων εξακολουθούν να είναι σημαντικές».

Το ένα τρίτο δε από τους ερωτηθέντες αμφιβάλλει ότι η οικονομική κρίση στην ΕΕ θα τελειώσει σύντομα και υποστηρίζει ότι, το τέλος της κρίσης θα έλθει μετά από πολλά χρόνια.

Το 73% των ευρωπαίων, θέλουν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ στο προσφυγικό, ενώ το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι δράσεις της ΕΕ είναι ανεπαρκείς.Στα συμπεράσματα της έρευνας υπογραμμίζεται η ανησυχία που εξέφρασαν οι ευρωπαίοι, για τις τελευταίες παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις ενώ, σημειώνεται πως η πλειοψηφία είναι υπέρ μιας κοινής προσέγγισης της ΕΕ για την αντιμετώπισή τους.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι οι δράσεις της ΕΕ είναι επαρκείς έχει αυξηθεί σημαντικά στους περισσότερους από τους τομείς που εξετάστηκαν.

Από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, ωστόσο, προκύπτει ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ μιας ανάπτυξης πολλών ταχυτήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση , διαπίστωση που αποδίδεται στις πολύ μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στο θέμα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της χάραξης μιας αναπτυξιακής πορείας.

Ένας στους δύο, τέλος, δεν πιστεύει ότι η δημοκρατία λειτουργεί καλώς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επηρεασμένοι από το πώς λειτουργεί η δημοκρατία στη χώρα τους και όχι γενικά, σε επίπεδο ΕΕ.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close