ΕΛΛΑΔΑ

Ένας στους δύο συνταξιούχους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Τελευταία ενημέρωση:

Τα στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταδεικνύουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει 1,2 εκατ. συνταξιούχοι εξαιτίας των απανωτών περικοπών.

Συγκεκριμένα, το 45% των συνταξιούχων αναγκάζεται να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς λαμβάνει μηναία σύνταξη κάτω από 665 ευρώ. Τα στοιχεία του Δικτύου έρχονται μάλιστα να προστεθούν στις επισημάνσεις των επιστημονικών συνεργατών των συνδικάτων σύμφωνα με τις οποίες το 13,7% των συνταξιούχων ζει σε συνθήκες υλικής στέρησης.

Την ίδια ώρα κάτω των 700 ευρώ σύνταξη παίρνουν έξι στους δέκα συνταξιούχους σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου τα οποία παρουσιάζει η «Καθημερινή» ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 52% των νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της υψηλής ανεργίας, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου κ. Νίκο Χατζόπουλο το «ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται. Η κυβέρνηση-όπως και οι προηγούμενες-μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως κάθε χρόνο λόγω των μειώσεων όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close